Jurjāne: Nekvalificēšanās iepriekšējam Eiropas čempionātam bija liels šoks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketboliste Aija Jurjāne
Latvijas basketboliste Aija Jurjāne Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlasei nekvalificēšanās iepriekšējam Eiropas čempionātam bija liels šoks, atzina valstsvienības spēka uzbrucēja Aija Jurjāne.

Svētdien Latvijas basketbolistes aizvadīs 2023.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli ar Izraēlu, uzvaras gadījumā iegūstot pirmo vietu apakšgrupā un ceļazīmi uz finālturnīru. Pērnvasar notikušajām meistarsacīkstēm latvietes nekvalificējās.

"Pagājušajā Eiropas čempionātā nepiedalījāmies - tas bija liels šoks. Šogad viennozīmīgi mērķis ir tikt uz Eiropas čempionātu un parādīt savu labāko sniegumu," atzina basketboliste.

Šosezon Jurjāne spēlē slavenajā Turcijas komandā Stambulas "Galatasaray", kuras sastāvā piecās superlīgas spēlēs vidēji 26 minūtēs guvusi 12,2 punktus un izcīnījusi 4,0 atlēkušās bumbas. FIBA Eirokausā 34 gadus vecajai latvietei četrās cīņās caurmērā 24 minūtēs ir 8,3 punkti un 6,0 bumbas zem groziem.

"Spēlēju klubā ar lielu vārdu un lieliem mērķiem, taču individuālo sniegumu vēlētos labāku. Mums ir liela ārzemnieču rotācija, tāpēc spēles laiks nedod lielu iespēju izpausties. Tagad gan regulārajā čempionātā ir labs spēles laiks, jo šobrīd savā pozīcijā esmu vienīgā spēlētāja, taču tas var arī mainīties, ja komandai pievienosies kāda cita basketboliste," skaidroja Jurjāne.

Turcijā Jurjāne pavada kopumā piekto sezonu, pirms tam pārstāvot četras dažādas šīs valsts komandas.

"Man ir bijušas ļoti labas spēles pret treneri [Alperu Dururu], kurš tagad vada "Galatasaray". Protams, nokļūšana šajā klubā ir ne tikai aģenta darbs, bet arī savi nopelni laukumā. Jūtos pagodināta spēlēt tādā klubā," par savu nonākšanu "Galatasaray" teica Jurjāne.

Trīspadsmitkārtējā Turcijas čempionē "Galatasaray" šosezon spēlē arī aizsardze Ieva Pulvere.

"Nemaz nezināju, ka viņas aģents meklē iespējas ārpus Latvijas. Pēc tam, kad Ieva sāka uzdot jautājumos par klubu un valsti, radās kaut kāda nojausma. Viņa komandā nonāca galīgi nesaistīti ar mani," stāstīja Jurjāne.

Jurjāne spēlējusi četros Eiropas čempionātos, Pasaules kausā un olimpiskajās spēlēs. Viņa valstsvienībā piedalījusies 134 spēlēs, kurās caurmērā guvusi 6,6 punktus un izcīnījusi 3,6 bumbas zem groziem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu