Mobilizētos Krievijā kārtējo reizi apkrāpj. Bankas atsaka solītās kredītbrīvdienas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mobilizētie Krievijā.
Mobilizētie Krievijā. Foto: Reuters/ScanPix

Mobilizētie Krievijā saskārušies ar kārtējo problēmu - šajā mēnesī okupantu armijā mobilizētie un viņu ģimenes locekļi sākuši sūdzēties par to, ka netiek pie mobilizētajiem iepriekš apsolītajām kredītbrīvdienām, vēsta Krievijas medijs "Kommersant".

Kā liecina neskaitāmi ieraksti banku pakalpojumu forumā "Banki.ru", Krievijā aktīvi sūdzas par dažādām kļūdām kredītbrīvdienu piešķiršanas shēmā, kā arī banku atteikšanos šīs kredītbrīvdienas piešķirt vispār.

Atteikumus saņēmuši teju visu lielāko Krievijas banku klienti.

Piemēram, vienas sūdzības autors stāsta, ka centies iegūt kredītbrīvdienas tēva paņemtajam kredītam pēc viņa mobilizēšanas. Tomēr bankā šo pieprasījumu ignorējuši un vēlāk nav atbildējuši uz telefona zvaniem.

Savukārt citas sūdzības autors stāsta, ka banka vispirms pieņēmusi izskatīšanai visus nepieciešamos dokumentus, bet kredītbrīvdienu piešķiršanu vēlāk atteikusi.

Vēl kāds klients apgalvo, ka banka apstiprinājusi prasību piešķirt kredītbrīvdienas, tomēr nekādas izmaiņas tālāk nav sekojušas.

Bankas VTS, HKF un MTS problēmas ar kredītbrīvdienu piešķiršanu mobilizētajiem skaidroja ar tehniskiem iemesliem. Savukārt banka "Sberbank" skaidroja, ka atteikts esot vien dažiem klientiem, bet šobrīd nekādu problēmu šajā jautājumā vairs neesot.

Tikmēr vairāki "Kommersant" aptaujātie juristi pauda viedokli, ka programma, kas paredz kredītbrīvdienu nodrošināšanu mobilizētajiem, nav pienācīgi izstrādāta, tāpēc bankas var dažādu iemeslu dēļ atteikt klientiem šī pakalpojuma sniegšanu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu