Brazīlija svin otro panākumu un kvalificējas Pasaules kausa "play-off"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kazemīru
Kazemīru Foto: EPA/Scanpix

Brazīlijas vīriešu futbola izlase pirmdien Pasaules kausa finālturnīra otrās kārtas spēlē, pateicoties Kazemiru gūtajiem vārtiem otrā puslaika izskaņā, ar rezultātu 1:0 (0:0) guva panākumu pār Šveici un nodrošināja vietu astotdaļfinālā.

Abas komandas maču sāka vienlīdz aktīvi, bet 27.minūtē brazīlieši izveidoja uzbrukumu pie Šveices vārtiem, taču Vinisiusa Žuniora raidīto bumbu noķēra pieredzējušais vārtsargs Jans Zommers. Pirmā puslaika izskaņā pie abu komandu vārtiem vēl bija stūra sitieni, taču neviena no abām izlasēm tos neizmantoja, lai izvirzītos vadībā.

Tikmēr otrā puslaika ievadā Vinisiuss uz vārtu priekšu piespēlēja Rišarlisonam, kuram nesanāca aizsniegties līdz bumbai. Pēc tam 64.minūtē Brazīlijas futbolisti veiksmīgi pārvarēja viduszonu, un pie bumbas tika Vinisiuss, kurš raidīja to Šveices vārtos. Tomēr, iesaistot VAR, tika konstatēta aizmugure vēl pie centra līnijas, un vārti netika ieskaitīti.

83.minūtē pēc ilgāka Brazīlijas uzbrukuma, saspēlējoties Rodrigu, Vinisiusam un Kazemiru, ar spēcīgu sitienu Zommeru beidzot pārspēja Kazemiru, izvirzot vadībā brazīliešus.

G apakšgrupā pirmajā mačā Brazīlija ar 2:0 uzvarēja Serbiju, abus vārtus, tajā skaitā vienus akrobātiskā lēcienā, gūstot Rišarlisonam. Šveice savukārt ar 1:0 uzvarēja Kamerūnu, kuras vārtos bumbu ieraidīja kamerūniešu izcelsmes futbolists Brīss Embolo.

Pēc divām spēļu kārtām G apakšgrupas līdere ir Brazīlija ar sešiem punktiem, otro vietu ieņem šveicieši ar trīs punktiem, bet trešo un ceturto vietu dala Kamerūna un Serbija, kuras tikušas pagaidām pie viena punkta.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Brazīlijas izlases sastāvs: Alisons Bekers, Tjagu Silva, Markiņoss, Alešs Sandru (Alešs Teljess, 86.minūte), Eders Militāu, Kazemiru, Freds (Brunu Gimaraiss, 58.minūte), Rafinja (Antonī, 73.minūte), Vinisiuss Žuniors, Lukass Paketa (Rodrigu Silva de Goiss, 46.minūte), Rišarlisons (Gabriels Žezuss, 73.minūte).

Šveices izlases sastāvs: Jans Zommers, Silvans Vidmers (Fabians Freis, 86.minūte), Niko Elvedi, Manuels Akandži, Rikardo Rodrigess, Remo Freilers, Granits Džaka, Džibrils Sovs (Mišels Ebišers, 76.minūte), Fabians Rīders (Renato Štefens, 58.minūte), Brīls Embolo (Hariss Seferovičs, 76.minūte), Rubens Vargass (Edimilsons Fernandess, 58.minūte).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu