FOTO un VIDEO ⟩ Kataras PK publiku šokē ļoti drosmīgs strīkers

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Līdzjutējs ar LGBT karogu Katarā.
Līdzjutējs ar LGBT karogu Katarā. Foto: AFP/SCANPIX

Portugāles futbola izlase Pasaules kausa mačā Katarā pirmdien, 28. novembrī, tiekas ar Urugvajas izlasi. Spēles otrā puslaika sākumā laukumā izskrēja kāds līdzjutējs ar LGBT varavīksnes krāsu karogu.

Spēle uz neilgu laiku tika pārtraukta.

Foto: Katarā līdzjutējs ar varavīksnes karogu izskrējis uz laukuma

Zīmīgi, ka mača oficiālajā translācijā operatori fokusējas uz spēlētājiem un tiesnesi, laukumā izskrējušo personu teju neparādot.

Līdzjutējam uz krekla bija rakstīts "Save Ukraine" (Glābiet Ukrainu), kā arī "Respect for Iranian Woman" (Cieņa Irānas sievietēm).

Ironiski, ka brīdī, kad operators centās izvairīties no laukuma izskrejušās personas vēstījuma pārraidīšanas, tika parādīts spēles tiesnesis, kura rokās bija varavīksnes karogs un to redzēja katrs, kurš maču vēroja tiešajā translācijā.

Video: Pasaules kausa mačā uz laukuma izskrien līdzjutējs ar LGBT karogu

Tāpat uz laukumā izskrējušās personas krekla bija aicinājums ievērot sieviešu tiesības arī Irāna, kas šī turnīra laikā jau arī ir iesaistījusies skandālā.

Ņemot vērā, ka Katarā valdošai varai progresīvi domājoša sabiedrība vēl ir pietiekami svešs termins, nevar izslēgt, ka laukumā izskrējušais cilvēks saņems ļoti bargu sodu.

Katarā notiekošā turnīra pirmajā nedēļā septiņām Eiropas komandām tika liegts valkāt daudzkrāsainus piedurknes apsējus ar uzrakstu "One Love" ("Viena mīlestība") šī turnīra spēļu laikā. Fani arī sūrojās par to, ka viņiem netika atļauts ienest stadionos priekšmetus varavīksnes krāsās, kas simbolizē LGBTQ tiesības.

Konservatīvajā islāma valstī Katarā spēkā esošie likumi pret geju seksu un attieksme pret LGBTQ pārstāvjiem izpelnījās uzmanību, kad kļuva zināms, ka tur notiks Pasaules kausa futbolā finālturnīrs. Katara ir paziņojusi, ka šī turnīra spēles var apmeklēt visi, tostarp LGBTQ fani, bet viesiem jāciena šīs valsts kultūra.

Šajā mačā Portugāles futbola izlase ar rezultātu 2:0 (0:0) uzveica Urugvajas futbolistus, izcīnot ceļazīmi uz astotdaļfinālu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu