Kas zināms par PK mača laikā laukumā izskrējušo aktīvistu? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mario Feri
Mario Feri Foto: dpa/scanpix

Pirmdien, 28. novembrī, Portugāles un Urugvajas mačā laukumā izskrēja cilvēks vārdā Mario Feri. "Yahoo" vēsta, ka šim vīrietim ir diezgan gara vēsture ar līdzīga rakstura aktivitātēm.

Portugāles un Urugvajas mača otrajā puslaikā laukumā izskrēja aktīvists vārdā Mario Feri. Viņa rokās bija LGBTQ+ varavīksnes krāsu karogs, bet mugurā krekls ar aicinājumu palīdzēt Ukrainai un Irānas sievietēm.

Tiek ziņots, ka 35 gadus vecais itāļu vīrietis savas dzīves laikā zemākos līmeņos ir spēlējis arī profesionālu futbolu. Viņa pēdējais pieraksts atrodams Indijas pēc spēka otrajā līgā, kas tika slēgta Coivd-19 pandēmijas dēļ.

Feri arī iepriekš vairākkārt ir piekopis izskriešanu laukumā, tādējādi protestējot pret kādu problēmu.

Piemēram, 2009. gadā viņš izskrēja laukumā Nīderlandes - Itālijas mačā, pieprasot, lai sastāvā tiktu iekļauts Antonio Kazano. Itālijas treneris Marčello Lipi gan viņu nepaklausīja.

2010. gada finālturnīrā Čempione Itālija izgāzās un nepārvarēja grupu turnīra fāzi, Feri tribīnēs bija redzams ar vēstījumu: "Lipi, es taču teicu."

Sākot ar 2010. gadu Feri vēstījumi kļuva krietni politiskāki. Klubu Pasaules kausa finālā viņš izskrēja laukumā ar vēstījumu: "Atbrīvojiet Sakinehu!" Runa bija par Sakinehu Mohamadi Aštiani, kurš iepriekš tika arestēts un deviņus gadus gaidīja savu nāvessodu, ko bija paredzēts izpildīt, viņu nomētājot ar akmeņiem. 2014. gadā viņš tika atbrīvots.

Savukārt 2014. gada Pasaules kausā viņš Beļģijas un ASV maču pārtrauca ar vēstījumu: "Glābiet Favelu bērnus!"

Lai gan izskriešana laukumā ar varavīksnes karogu Katarā, kur viendzimuma attiecības ir krimināli sodāmas, pavisam noteikti ir uzskatāma par drosmīgu rīcību, Feri šā gada sākumā izcēlās ar krietni drosmīgāku veikumu.

Vien dažas nedēļas pēc kara sākuma Ukrainā viņš devās uz Poliju, lai palīdzētu ukraiņu bēgļiem. Feri noīrēja automašīnu un palīdzēja 60 bēgļiem no Ļvivas nokļūt Polijā. 

Feri ķermeni rotā arī daudzi tetovējumi, un viens no tiem ir arī Ukrainas ģerbonis. 

Šobrīd vēl nav informācijas, kādi sodi vīrietim par izskriešanu laukumā varētu tikt piemēroti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu