VIDEO ⟩ Girgensons ar rezultatīvu piespēli palīdz komandai izcīnīt uzvaru pār Balcera "Lightning"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Malkolms Sabens
Malkolms Sabens Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 5:6 (2:2, 1:1, 2:2, 0:1) papildlaikā piekāpās Tampabejas "Lightning" komandai, kurai savainojuma dēļ nevar palīdzēt uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Girgensons ar rezultatīvu piespēli atzīmējās otrā perioda vidū, kad piedalījās uzbrukumā, kura noslēgumā Taisons Džosts panāca 3:2.

Trešajā periodā "Sabres" hokejisti izlaida no rokām divu vārtu pārsvaru, divas minūtes pirms pamatlaika beigām 5:5 panākot Brendonam Hegelam. Papildlaika trešajā minūtē viesu vienīgo metienu pa vārtiem izdarīja Stīvens Stemkoss un bija precīzs, izraudams "Lightning" komandai uzvaru.

Stemkoss šajā mačā guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli un kļuva par spēles pirmo zvaigzni. Divreiz mājiniekus sarūgtināja Breidens Points, bet pa trīs punktiem ar rezultatīvām piespēlēm bija Ņikitam Kučerovam un Mihailam Sergačovam.

"Sabres" rindās vairāk par vienu punktu bija Teidžam Tompsonam, kurš guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli.

Girgensons pirmdien uz ledus pavadīja 17 minūtes un 38 sekundes, no tām trīs minūtes un sešas sekundes mazākumā. Latvijas hokejists šajā mačā vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja savā vienīgajā iemetienā un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Šajā sezonā Girgensons 21 spēlē guvis trīs vārtus, atdevis trīs rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīvas lietderības +1.

Balcers guvis ķermeņa augšdaļa traumu un patlaban ir "Lightning" savainoto spēlētāju sarakstā. Viņš nav devies līdzi Tampas komandai izbraukumā, kurā tā aizvadīs vēl divas spēles.

"Sabres" ar 19 punktiem 22 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē, kur "Lightning" ar 27 punktiem 21 cīņā ir piektā.

Tikmēr gūžas savainojuma dēļ joprojām nespēlē vārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:2, 1:0, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina Vegasas "Golden Knights" pārākumu.

Daņiils Tarasovs "Blue Jackets" vārtos šajā mačā atvairīja 34 no 36 pretinieku mestajām ripām.

"Blue Jackets" ar 16 punktiem 21 cīņā ieņem pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē. Lasvegasas hokejisti ar 35 punktiem 24 mačos ir līderi Rietumu konferencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu