Medijs: Irānas futbolistiem piedraudēts ar viņu ģimeņu spīdzināšanu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Irānas futbolisti
Irānas futbolisti Foto: AP/Scanpix

Irānas futbolistiem draudēts ar viņu ģimeņu spīdzināšanu, ja spēlētāji pirms mačiem atteiksies dziedāt valsts himnu. Tā medijam CNN pavēstījis situācijai pietuvināts avots.

Irānā septembra vidū aizsākās protesti, ko izraisīja Mahsas Amini nāve pēc tam, kad tikumības policija viņu bija aizturējusi par nepareizu galvas lakata valkāšanu. Citas kopā ar Amini aizturētās teikušas, ka "tikumības policijā" Amini smagi piekauta. Protesti strauji pārauga plašākā neapmierinātībā ar situāciju valstī un ar 83 gadus veco Irānas augstāko garīgo līderi ajatollu Ali Hameneji.

Pirms Pasaules kausa pirmā mača pret Anglijas valstsvienību Irānas futbolisti nedziedāja savas valsts himnu. Tomēr jau pirms otrās spēles pret Velsu irāņi jau dziedāja savas dzimtenes himnu.

Kā CNN atklājis situācijai pietuvināts avots, tam iemesls ir ļoti cietsirdīgs - futbolistiem piedraudējis Irānas Revolūcijas sardzes dienests (IRGC).

Minētais CNN avots atklājis, ka Irānas valdošā vara uz Kataru nosūtījusi vairākus desmitus IRGC aģentu, lai monitorētu situāciju. Šāds solis sperts, lai parūpētos par to, ka Irānas futbolisti nesarunājas ar apkārtējiem un nesatiekas ar citu valstu pārstāvjiem.

Tiek ziņots, ka futbolistiem piedraudēts ar "vardarbību pret viņu ģimenēm un to spīdzināšanu", ja spēlētāji arī turpmāk nedziedās valsts himnu.

Pirms mača pret Angliju futbolistiem tika apsolītas jaunas automašīnas, bet tagad "galdā" tiek likta ģimeņu spīdzināšana.

Arī valstsvienības portugāļu trenerim Karlosam Kierosam bijusi saruna ar IRGC pēc tam, kad spēlētājiem tika piedraudēts ar viņu ģimeņu spīdzināšanu. Tomēr nav zināms, kāds bijis šīs sarunas temats.

Pats Kieross publiski ir izteicies, ka viņa padotie var protestēt, bet viņiem tas jādara FIFA noteikumu robežās.

"Pirms mača pirms Velsu režīms uz Kataru nosūtīja simtiem viltus atbalstītāju, lai radītu ilūziju par atbalstu esošajai varai. Pirms mača pret ASV plānots ievērojami palielināt šo aktieru skaitu," atklājis CNN avots.

Jau ziņots, ka pēc ASV Futbola saimes paustā nosodījuma irāņi pieprasījuši ASV futbolistiem piespriest 10 spēļu diskvalifikāciju par viņu valsts karoga "sakropļošanu".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu