Levits Izraēlā pasniedz medaļu Frankam Gordonam (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Franks Gordons un Egils Levits.
Franks Gordons un Egils Levits. Foto: Valsts prezidenta kanceleja/Publicitātes foto

​Latvijas prezidents Egils Levits šonedēļ Izraēlā pasniedza medaļu žurnālistam, publicistam un sabiedriskajam darbiniekam Frankam Gordonam, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Valsts vizītes Izraēlā laikā Levits tikās ar diasporu - Latvijas un Igaunijas ebreju asociāciju Izraēlā un Latviešu kultūras biedrību Izraēlā, uzsverot diasporas lomu abu valstu attiecību stiprināšanā. Izraēlā dzīvo vairāk nekā 5000 Latvijas valstspiederīgo.

Latvijas vēstniecībā Izraēlā notika arī tikšanās ar Gordonu, kurš okupācijas gados trimdā bija labi zināms ar Aleksandra Solžeņicina grāmatas "Gulaga arhipelāgs" tulkojumu un rakstiem par dzīvi Latvijā padomju okupācijas režīma laikā. Gordons arī pētījis ebreju vēsturi Latvijā. Pēc neatkarības atjaunošanas Gordons publicējies "Lauku Avīzē"/"Latvijas Avīzē".

Par ieguldījumu Valsts prezidents pasniedza Gordonam medaļu, uzsverot viņa nozīmīgo mūža ieguldījumu. Savukārt Gordons pasniedza Levitam grāmatu par ebreju un latviešu tautu attiecību vēsturi Latvijā. Ar šo dāvinājumu simboliski Latvijas Nacionālajai bibliotēkai tiek nodota Gordona grāmatu kolekcija, kas nonāks bibliotēkas arhīvos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu