Ķīnā pēc protestiem aicina apspiest "naidīgos spēkus"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: IHOR SULYATYTSKYY/Shutterstock

Reaģējot uz protestiem pret Covid-19 ierobežojumiem, Ķīnas augstākā drošības instance otrdien aicinājusi apspiest "naidīgos spēkus".

Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālā politisko un juridisko lietu komisija, kas pārrauga Ķīnas tiesībsargāšanas iestādes, paziņojusi, ka nepieciešams cīnīties pret "naidīgu spēku iefiltrēšanos un sabotāžu".

Komisija arī paziņojusi, ka ir ļoti svarīgi "saskaņā ar likumu apņēmīgi vērsties pret nelikumīgām noziedzīgām darbībām, kas traucē sabiedrisko kārtību", un nopietni ķerties pie "vispārējās sociālās stabilitātes" aizsardzības.

Pēdējās dienās Ķīnā notikuši protesti pret stingrajiem ierobežojumiem cīņā ar Covid-19.

Protestus, kas Ķīnā ir retums, izprovocēja pagājušajā ceturtdienā notikušais ugunsgrēks kādā dzīvojamajā namā Siņdzjanas Uiguru autonomā reģiona administratīvajā centrā Urumči. Ugunsgrēkā dzīvību zaudēja desmit cilvēki. Daudzi protestētāji šajā nelaimē vaino Covid-19 ierobežojumus, bet varasiestādes šīs apsūdzības noliedz.

Protestos izskanēja arī prasības pēc lielākas vārda brīvības un prezidenta Sji Dzjiņpina atkāpšanās.

Liela daļa Siņdzjanas reģiona un Urumči dzīvo karantīnas režīma apstākļos jau ilgāk nekā 100 dienas.

Ķīnas sabiedrībā pieaug neapmierinātība ar stingrajiem Covid-19 ierobežojumiem, karantīnas režīmiem un masveida testēšanas kampaņām.

Pirmdien vairākās lielākajās Ķīnas pilsētās tika pastiprināta policijas klātbūtne, pateicoties kurai izdevies novērst protestu atsākšanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu