Masks publicē foto ar savu naktsgaldiņu, uz kura novietoti ieroči

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter//elonmusk

Pirmdien, 28. novembrī, miljardieris Īlons Masks publicēja fotogrāfiju ar aprakstu "Mans naktsgaldiņš", kurā redzami divi ieroči, četras bundžas ar bezkofeīna diētisko "Coca-Cola" un glezna ar pirmo ASV prezidentu Džordžu Vašingtonu šķērsojam Delavēras upi, raksta medijs "Insider". 

Sekojošos tvītos Masks pauda, ka "nav attaisnojuma manam dzērienu paliktņu trūkumam". 

"Twitter" lietotāji naski sāka publicēt parodijversijas šai fotogrāfijai ar saviem naktsgaldiņiem. Tomēr daudziem fotogrāfija izraisīja sašutumu, uzsverot, ka ieroču drošība nav spēle. 

Piemēram, organizācijas, kas vēršas pret ieroču vardarbību, "Brady" prezidente Krisa Brauna vērsās pret šo fotogrāfiju. 

"Ar koloniālo laiku ainu fonā vēsturniece manī nevar ignorēt faktu, ka 1786. gadā tādās pilsētās kā Bostona ieviesa likumu, kas prasīja visus šaujamieročus glabāt mājās nepielādētus," viņa tvīto, uzsverot, ka ieroču drošība nav spēle. 

Masks jau iepriekš ir paudis atbalstu ASV iedzīvotāju tiesībām turēt ieročus. Viņš iepriekš vēstulē medijam CNBC ir rakstījis: "Es esmu pilnīgi pārliecināts, ka tiesības nēsāt ieročus ir svarīgs aizsarglīdzeklis pret iespējamo valdības tirāniju. Vēsturiski varas saglabāšana pār cilvēkiem ir iemesls, kāpēc pie varas esošie neļāva sabiedrībai turēt ieročus."

Tikmēr citi "Twitter" lietotāji sekoja Maska piemēram un publicēja līdzīgas fotogrāfijas. Tostarp jūtūberis Logans Pols, parādot savu naktsgaldiņu, uz kura arī novietots ierocis. 

Daudzi gan publicēja savas versijas bez ieročiem. 

ASV pēdējos gados pieaugusi vardarbība, kurā tiek izmantoti ieroči, un apšaudes skolās notiek satraucoši bieži. Diskusija par iedzīvotāju tiesībām turēt ieročus ASV ir ļoti spraiga. 

Jau ziņots, ka Masks oktobra beigās nopirka "Twitter" par 44 miljardiem dolāru un drīz pēc tam atlaida pusi darbinieku.

Masks paziņoja, ka viņam neesot bijis citas izvēles, jo uzņēmuma zaudējumi bijuši četri miljoni dolāru dienā.

Tomēr eksperti norāda, ka Maska īstenotais pārņemšanas darījums apkrāvis "Twitter" ar parādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu