APKOPOJUMS ⟩ Ņem vērā! No decembra vairākos novados pieaug pakalpojumu tarifi

Attēls ilustratīvs. Foto: Tanoy1412/Shutterstock
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

No decembra atsevišķos Latvijas novados mainās siltumenerģijas, apkures un ūdenssaimniecības tarifi. "Apollo.lv" apkopoja pieejamo informāciju par tarifu izmaiņām.

Siguldā būs augstāks siltumenerģijas tarifs

No 1. decembra Siguldā SIA "Adven Sigulda" ražotās siltumenerģijas tarifs maksās 134,55 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Spēkā esošā tarifa izmaiņas uzņēmums pamato ar kurināmās dabasgāzes cenas būtisku pieaugumu.

Varakļānos dubultojas maksa par apkuri

Varakļānos no 1. decembra apkures tarifs dubultosies, liecina Varakļānu novada domes sēdes lēmums.

Līdz šim iedzīvotāji par SIA Varakļānu "Dzīvokļu komunālais uzņēmums" ražoto apkuri maksā 51,10 eiro par vienu megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), savukārt no šodienas viņiem šis pakalpojums maksās 103,41 eiro par MWh bez PVN.

Pašvaldība norāda, ka tarifa aprēķins ir veikts, ņemot vērā faktiskās siltumapgādes izmaksas iepriekšējā periodā un energoresursu - elektroenerģijas, kurināmā -, materiālu un darbaspēka izmaksu pieaugumu.

Pašvaldība skaidro, ka valsts kompensācija centralizētajai siltumapgādei tiks piemērota 50% apmērā no cenas, kas pārsniegs 68 eiro/MWh, kas attiecināms uz kompensējamo daļu - to automātiski piemērojot ikmēneša rēķinā līdz nākamā gada 30. aprīlim.

Pieaugs apkures tarifi Ogrē, Baložos, Alūksnē un Gulbenē

No 1. decembra siltumenerģijas tarifi pieaugs Ogrē un tās novadā, Baložos, Alūksnē un Gulbenē, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes lēmums.

Ogres novadā siltumenerģijas tarifs pieaugs par 12,9% un par apkuri būs jāmaksā 112,43 eiro par megavatstundu (MWh).

Savukārt Ogres pilsētā par apkuri būs jāmaksā 117,42 eiro par MWh.

Baložos siltumenerģijas tarifs pieaugs par 3,3% lielāks, sasniedzot 162,06 eiro par MWh.

Savukārt Alūksnē siltumenerģijas tarifs pieaugs par 25,4%, sasniedzot 105,45 eiro par MWh, bet Gulbenē - par 11,7% līdz 109,39 eiro par MWh.

Ķekavā, Ikšķilē, Salaspilī un Jelgavā apkures tarifi samazināsies

Ikšķilē siltumenerģijas tarifs samazināsies par 3,8% un būs 312,16 eiro par MWh, Ķekavā apkures tarifs samazināsies par 15,2% - līdz 237,36 eiro par MWh.

Jelgavā siltumapgādes tarifs samazināsies par 0,7%, un būs 102,69 eiro par MWh, un Salaspilī apkures tarifs samazināsies par 3% - līdz 86,91 eiro pa MWh.

Pļaviņās ūdenssaimniecības tarifi pieaugs par 8,5%

Pļaviņās ūdenssaimniecības tarifi pieaugs par 8,5%, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes lēmums.

Tostarp SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,58 eiro par kubikmetru, kas ir 11,3% vairāk nekā šobrīd, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs pieaugs par 6,8% - līdz 2,52 eiro par kubikmetru.

Savukārt no 2023. gada 1. maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs pieaugs vēl par 21,5% - līdz 1,92 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs - par 20,6% līdz 3,04 eiro par kubikmetru. Tātad ūdenssaimniecības tarifi kopā pieaugs par 21%.

Līdz šim Pļaviņās spēkā bija tarifs 1,42 eiro par kubikmetru ūdenssaimniecības pakalpojumiem un 2,36 eiro par kubikmetru kanalizācijas pakalpojumiem.

Jēkabpilī ūdenssaimniecības tarifi pieaugs par 41%

SIA "Jēkabpils ūdens" ūdenssaimniecības tarifi pieaugs par 41% - līdz 2,99 eiro par kubikmetru, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes lēmums.

Tostarp ūdensapgādes pakalpojumu tarifs pieaugs par 43,2% - līdz 1,26 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs palielināsies par 39,5% - līdz 1,73 eiro par kubikmetru.

Savukārt no 2023. gada 1. maija ūdenssaimniecības tarifs pieaugs vēl par 2,3% - līdz 3,06 eiro par kubikmetru. Tostarp ūdensapgādes pakalpojumu tarifs pieaugs par 0,8% - līdz 1,27 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs kāps par 3,5% - līdz 1,79 eiro par kubikmetru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu