VIDEO ⟩ Kāpēc dzērājšoferis izraisa trīs cilvēku nāvi, bet cietumā nonāk pēc diviem gadiem?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Africa Studio/Shutterstock

Jēkabpils novada Kūku pagasta Dreimaņos 2018. gada 12. februārī notika traģiska avārija. Divi cilvēki gāja bojā, bet savainotais bērns nomira slimnīcā. Avārijas izraisītājs bija dzērājšoferis. Pēc notiesājošā sprieduma noklausīšanās vainīgais nenonāca aiz cietuma restēm, vēsta raidījums "4. studija".

Todien mazā Valērija bija apslimusi un viņas tēvs kopā ar vecmāmiņu nolēmuši bērnu aizvest pie ārsta.

Tajā brīdī ceļu satiksmē piedalījās dzērājšoferis, kurš stūrēja savu auto no Rīgas uz Preiļiem un iebrauca pretējā joslā.

Zemgales rajona tiesas spriedumā 2019. gada 11. martā teikts, ka Ingus J. vadīja transportlīdzekli alkohola ietekmē un pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, izraisot vairāku cilvēku nāvi. Etilspirta koncentrācija asinīs konstatēta 3,26 promiles, urīnā 3,60 promiles.

Ģimene vēl joprojām sēro par pāragri aizsaulē aizsauktajiem tuviniekiem. Ģimenes tēvs Andrejs nelaimes mirklī sēdēja pie stūres un mira notikuma vietā.

Savukārt meitiņa Valērija aizsaulē aizgāja medicīnas iestādē deviņas dienas pirms savas trešās dzimšanas dienas.

Valsts policijas Iekšējās kontroles birojā ir pabeigta pārbaude saistībā ar šo lietu, kurā, iespējams, Kuldīgas policisti pēc sprieduma saņemšanas aizmirsuši dzērājšoferi nogādāt cietumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu