FOTO ⟩ Pielāgota, lai izturētu sprādzienus. Ar ko pārvietojas Kremļa saimnieks Putins? (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ID1974/Shutterstock

Kara noziedzniekam Vladimiram Putinam ir savs limuzīns - "Aurus Senat". "Aurus Senat" pēc pasūtījuma Putinam tika uzbūvēts 2018. gadā. To paveica Maskavā bāzētais valdības inženierzinātniskais institūts "NAMI", vēsta ārvalstu mediji.

Iepriekš kara noziedznieks pārvietojās ar "Mercedes-Benz S600" spēkratu. Automašīna tika prezentēta Putina ceturtajā inaugurācijā 2018. gadā.

Šobrīd tas ir oficiālais Krievijas "prezidenta valsts auto", kas dažādās konfigurācijās tiek izmantots gan praktiskām, gan svinīgām lietām.

Ir skaidri redzams, ka automašīnas ārējais izskats ir aizgūts no "Rolls-Royce Phantom" luksusa sedana - jumta līnija, aizmugurējie lukturi, motora pārsegs, logi un pat spoguļi.

Foto: "Aurus Senat" limuzīni

Standartā šis spēkrats ir aptuveni 5,63 metrus garš un sver 2700 kilogramus, bet Putina auto izmēri ir 6,7 metri un svars sasniedz aptuveni 7200 kilogramus.

Limuzīns ir aprīkots ar ložu necaurlaidīgu bruņojumu, logiem. Tāpat arī auto apakša ir pielāgota, lai tas izturētu sprādzienus.

Tam ir arī "run-flat" gumijas riepas, kurās iebūvēti slepeni ieroči. Tāpat Putina mašīna ir aprīkota ar autonomu skābekļa padevi. Kopējā spēkrata masa ir pielīdzināma komerciālajam autobusam.

Zem motora pārsega atrodas "Twin-turbo" 4,4 litru V8 benzīna motors. Kā tiek ziņots - tas esot izstrādāts kopā ar "Porsche" (tikpat labi dizains var būt nozagts no vācu uzņēmuma). Motors savienots pārī ar elektromotoru.

Auto ir deviņu pārnesumu automātiskā ātrumkārba. Putina mašīnas jauda ir 440 kW jeb 590 zirgspēki.

Kā ziņo Krievijas mediji, spēkrats no 0 km/h līdz 100 km/h spēj ieskrieties sešās sekundēs. No iekšpuses auto apdarināts ar pulētu koku, savukārt sēdvietas ir apšūtas ar ādu. Tāpat spēkratā ir ledusskapis šampaniešiem, bet logi aprīkoti ar aizkariem.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu