Kiberuzbrukumu piedzīvo "Industra Bank"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Industra Bank" galvenais birojs Elizabetes ielā.
"Industra Bank" galvenais birojs Elizabetes ielā. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Industra Bank" piedzīvo kiberuzbrukumu, kura ietekmē var būt traucēta internetbankas darbība, liecina informācija "Industra Bank" mājaslapā.

Banka norāda, ka kiberuzbrukuma ietekmē ceturtdien, 30. novembrī, dienas laikā, no plkst. 11.40 aptuveni divu stundu periodā un vakarā, no plkst. 17 līdz 19.20 "Industra" internetbanka bija pieejama ar īslaicīgiem pārtraukumiem.

Šobrīd internetbankas darbība ir atjaunota, taču uzbrukumi turpinās un joprojām var būt pārrāvumi tās darbībā, informē "Industra Bank".

Internetbankas pārrāvumu brīžos var būt traucēti arī norēķini par pirkumiem ar maksājumu kartēm internetā, kuri jāapstiprina ar 3DS autentifikāciju. Citi ierobežojumi maksājumu karšu darbībā nav konstatēti.

Bankas informācijas tehnoloģiju komanda šobrīd strādā pie ievainojamību novēršanas. Pateicoties bankas drošības sistēmām, šis incidents nav kompromitējis klientu naudas līdzekļu vai datu drošību, teikts bankas mājaslapā.

"Industra Bank" šogad deviņos mēnešos strādājusi ar konsolidēto peļņu 1,74 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,9 reizes lielāka nekā pērn attiecīgajā periodā.

Banka izveidota 1994.gadā, un sākotnēji tās nosaukums bija "Multibanka". Vēlāk tā mainīja nosaukumu uz "SMP Bank", tad pārtapa par "Meridian Trade Bank", bet 2020.gada janvāra otrajā pusē banka mainīja nosaukumu uz "Industra Bank".

Bankas lielākais akcionārs ar 42,23% akciju patlaban ir SIA "J.A.Investment Holdings", kas pieder Jurijam Adamovičam, kas plašāk pazīstams kā putnkopības uzņēmumu "Alūksnes putnu ferma", "Preiļu putni" un citu kompāniju īpašnieks. Savukārt 25% bankas akciju iegādājies SIA "HPI 2", kuras īpašnieki pastarpināti ir Ralfs un Andis Kļaviņi. Ralfam Kļaviņam pastarpināti pieder arī SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala", SIA "Mūkusalas māja" un SIA "Dienas grāmata".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu