Polijas treneris atzīst, ka vēl viena kļūda viņa padotos būtu aizsūtījusi mājās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Česlavs Mihņevičs
Česlavs Mihņevičs Foto: SIPA/Scanpix

Polijas futbola izlasei, Pasaules kausa finālturnīrā spēlējot pret Argentīnu, mača izskaņā vajadzēja spēlēt uzmanīgi, jo netīšām nopelnīts brīdinājums varēja apturēt iekļūšanu astotdaļfinālā, pēc izšķirošā mača pret Argentīniu teica Polijas valstsvienības galvenais treneris Česlavs Mihņevičs.

Trešdien noslēdzošajā C apakšgrupas mačā Polija ar rezultātu 0:2 piekāpās Argentīnai, taču Polijas futbolistu liktenis izšķīrās paralēli notiekošajā mačā, kurā Meksika ar 2:1 uzvarēja Saūda Arābiju. Poļiem izdevās nodrošināt vietu astotdaļfinālā pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai nekā tā bija meksikāņiem.

"Pirms mača norunājām, ka tikai man un tehniskajam personālām būs zināms, kas notiek Meksikas spēlē. Vienā brīdī es arī nodevu informāciju Robertam [Levandovskim]," stāstīja treneris.

Ja Polijai un Meksikai būtu vienāds gūto un zaudēto vārtu, tad vērā tiktu ņemts piešķirto brīdinājumu skaits, kas arī būtu par labu Polijai, taču mača izskaņā dzelteno kartīti vēl nopelnīja Gregors Krihovjaks, kas lika Mihņevičam nedaudz satraukties par iznākumu.

"Bija plānots, ka nomainīts tiks Pjotrs Zeliņskis, taču nomainījām Krihovjaku, jo nekontrolējām spēli un nevarējām veikt maiņu, kamēr viņš varēja tikt pie otrās dzeltenās kartītes," stāstīja Mihņevičs. "Mani kolēģi no tehniskā personāla teica, ka brīdinājumu starpība bija tikai divi vai trīs. Iespējams, vēl viena kļūda liktu mums braukt mājās."

Polijas futbolisti spēja izkļūt no grupas pirmo reizi kopš 1986.gada, un treneris aicināja savus futbolistus skatīties uz šo pozitīvo iznākumu nevis spēles beigu rezultātu.

Astotdaļfinālā Polijas izlase stāsies pretī pašreizējai čempionei Francijai, kas, neskatoties uz neveiksmi pēdējā grupas spēlē, D apakšgrupā ierindojās pirmajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu