"Penguins" leģenda Letangs pārcietis otro insultu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kriss Letangs
Kriss Letangs Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Pitsburgas "Penguins" spēlētājs Kriss Letangs pārcietis otro insultu un uz nenoteiktu laiku nevarēs palīdzēt komandai, paziņoja viņa pārstāvētais klubs.

35 gadus vecais aizsargam tuvākajās nedēļās tiks veikti testi, lai noskaidrotu kādas sekas atstājis piedzīvotais insults, taču tam nevajadzētu ietekmēt viņa turpmāko hokejista karjeru, norādīja "Penguins" ģenerālmenedžeris Rons Hekstals.

"Pirmkārt, Kriss jūtās labi, ņemot vērā to, kas ar viņu notika," teica Hekstals. "Viņš bija ieradies arēnā, lai apliecinātu visiem, ka jūtās cik labi vien iespējams. Šobrīd nav acīmredzamu seku, un viss izskatās pozitīvi."

Pirmdien pēc treniņa Letangs sajutis migrēnu un sazinājies ar fiziskās sagatavotības treneri Kristu Stjuartu, kurš viņam ieteica nekavējoties doties uz slimnīcu. Hokejistam nebija nojausmas, ka spēcīgās galvas sāpes varētu nozīmēt insultu.

"Man paveicās, ka pazīstu savu ķermeni pietiekoši labi, lai saprastu, ka kaut kas nav kārtībā," stāstīja aizsargs. "Svarīgi, ka mani komandas biedri, ģimene un fani zina, ka ar mani viss ir kārtībā. Šobrīd uz visu skatos optimistiski un ceru drīzumā atgriezties laukumā."

Pirmo reizi Letangs piedzīvoja insultu 2014.gadā, pēc kura viņam tika atklāta iedzimta sirds slimība, kas arī, iespējams, bija izraisījusi pirmo insultu. Toreiz viņam nācās izlaist apmēram divus mēnešus, lai pilnvērtīgi varētu atgriezties laukumā.

"Penguins" vienība, kuras rindās spēlē arī Latvijas hokejists Teodors Bļugers, ar izcīnītiem 26 punktiem 23 mačos Austrumu konferencē ierindojas astotajā pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu