VIDEO ⟩ Divi mirušie divu nedēļu laikā. Liepājnieki satraukti par gājēju drošību pie kanāla

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Liepājas osta.
Liepājas osta. Foto: Ieva Lūka/LETA

Pie Tirdzniecības kanāla Liepājā pēdējo divu nedēļu laikā notikušas divas nelaimes - divi cilvēki miruši, noslīkstot ūdenī. Starp pārvietošanās zonu un kanāla krastu nav atdalošu elementu, tādēļ liepājnieki ir satraukti, norāda raidījums "Bez Tabu".

"Kam vēl ir jānotiek, cik cilvēkiem vēl ir jānoslīkst, lai uzceltu tomēr kaut kādu nožogojumu, lai šie cilvēki nekrīt iekšā šajā te kanālā visu laiku," satraukta ir liepājniece. Viņa norāda, ka "pašvaldībai ir vienalga". 

Sestdienas, 14. novembra, naktī ūdenī iekrita aptuveni 16 gadus vecs jaunietis. Puiša līķi ūdenslīdēji no Tirdzniecības kanāla gultnes izcēla pēc četrām dienām. 

Tomēr pāris dienas vēlāk tika izcelt arī kādas mirušas sievietes ķermenis. Starp pārvietošanās zonu un stāvo kanāla krastu nav neviena norobežojoša un brīdinoša elementa.

Daži Liepājas iedzīvotāji vēlas, lai tiktu izveideidoti jauni norobežojumi, tomēr citi iebilst pret gājēju pārvietošanos gar kanālu.

Kopš 2020. gada šajā apkārtnē no ūdens izvilkti astoņi cilvēki, četri no tiem bijuši ar bēdīgām sekām, stāsta Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Inugs Ukstiņš.

Turklāt no četriem letālajiem gadījumiem trīs notikuši šogad.

Arī Valsts policija uzskata, ka Tirdzniecības kanāla mala būtu jāpadara drošāka. Likumsargi plāno runāt ar pašvaldību.

"Ostas drošības noteikumi nosaka arī atsevišķas prasības, kuras šajā posmā arī ir izdarītas, papildus tam ir veikti dažādi pasākumi, lai paaugstinātu drošību," norāda Liepājas pilsētas pašvaldības izpilddirektora vietnieks būvniecības jautājumos Didzis Jēriņš.

Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes pārstāve norāda - ja ir vēlme paaugstināt drošību, tad praktiski vienīgais variants esot ostas teritorijas un publisko vietu pilnīga slēgšana.

"Ja mēs ievērojam visus normatīvos dokumentus, kādi ir ostas teritorijā, tad divi metri no piestātnes mums ir jābūt divmetrīgam žogam. Ja šī promenāde ir publiska, tai ir jābūt brīvai piekļuvei.

Mēs nevaram nekādus žogus pašā piestātnes malā uzbūvēt, to mums neļauj ostas noteikumi,"

skaidro Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe.

Pašvaldība gan norāda, ka, iespējams, tuvākajā laikā tiks veikti nelieli drošības uzlabošanas darbi. Taču strukturālas izmaiņas neesot plānotas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu