Klimata aktīvisti nākamnedēļ pastiprināti protestēs Vācijā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Klimata aktīvisti Vācijā.
Klimata aktīvisti Vācijā. Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas aktīvisti no grupējuma "Pēdējā paaudze" iecerējuši no pirmdienas, 5. decembra, Berlīnē un Minhenē atsākt un pastiprināt protestus, lai pievērstu uzmanību klimata krīzei.

Aktīvisti sola daudzveidīgas protesta akcijas dažādās vietās, lai izjauktu sabiedrības dzīves normālo ritumu.

Grupējums organizē protestus kopš gada sākuma, bloķējot ielas un uzbrūkot slaveniem mākslas darbiem Eiropas muzejos.

Nesen klimata aktīvisti uz apmēram divām stundām nobloķēja lidmašīnu pacelšanos un nolaišanos Berlīnes galvenajā lidostā.

Politiķi un kritiķi aicinājuši pieņemts stingrākas normas, lai novērstu šādus protestus.

Daudziem protestētājiem Berlīnē un Minhenē piemērotas sodanaudas. Bavārijā vairākiem aktīvistiem tikusi piemērota preventīvā aizturēšana, jo bija zināms, ka viņi gatavojas īstenot šādas protestu akcijas.

Vācijas federālo zemju iekšlietu ministri vēlas iegūt ātru un visaptverošs pārskatu par traucējumiem, ko radījuši šie protesti, raidorganizācijai ZDF norādīja Bavārijas iekšlietu ministrs Joahims Hermans.

Iekšlietu ministru konference uzskata, ka ir jācīnās pret ievērojamajiem noziedzīgiem nodarījumiem, ko pastrādā aktīvisti.

Cita starpā "Pēdējā paaudze" pieprasa, lai Vācijā uz šosejām pieļaujamais braukšanas ātrums būtu 100 kilometri stundā un visā valstī tiktu ieviesta deviņu eiro mēnešbiļete sabiedriskajam transportam.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu