Svētdien daudzviet Rīgā notiks vairāki Otrās adventes svētku pasākumi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ziemassvētku Tirdziņš Doma laukumā
Ziemassvētku Tirdziņš Doma laukumā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien Rīgas centrā un apkaimēs notiks vairāki Otrās adventes svētku pasākumi, informēja dome.

Priekšpusdienā plkst.12 zvanu ansamblis "Campanella", Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņu ansamblis un pūšamo instrumentu kvintets "Ziemassvētku prieks" muzicēs pie Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas, savukārt plkst.15 sanākušos priecēs koncertā pie Kultūras un atpūtas centra "Imanta".

Pēcpusdienā plkst.14 un plkst.16 tradicionālie Adventa ieskaņas koncerti skanēs no Rātsnama balkona, savukārt plkst.15 un plkst.16 populāras Ziemassvētku melodijas priecēs klausītājus Ziedoņdārzā.

Vēlāk plkst.16. ar pasaku tēliem un Ziemassvētku vecīti tiks iedegta egle Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā, savukārt plkst.17 Iļģuciemā notiks Ziemassvētku egles iedegšana un rūķu gājiens. Plkst.16 svētku koncertā klausītājus koncertzālē "Ave Sol" priecēs jauktais koris "Laudate", kamerkoris "Austrums," un jauktais koris "Skaņupe", bet vakara noslēgumā - plkst.19 - duets Kristīne Pāže un Didzis Bordo pulcēs klausītājus kultūras centrā "Mazā ģilde".

Šajā nedēļas nogalē darbu turpina arī Ziemassvētku tirdziņi. Dāvanas un svētku cienastu būs iespējams sarūpēt Ziemassvētku tirgū Kalnciema kvartālā, kā arī tirdziņos Doma laukumā un Esplanādē.

Vakarā plkst.17 Rīgas Kultūras centrs "Iļģuciems" aicina ģimenes ar bērniem uz brīvdabas pasākumu "Rūķu gājiens" pa Iļģuciema apkaimi un Ziemassvētku egles rotājumu iedegšanu. Rūķi un pasaku tēli izstaigās Iļģuciema apkaimi, Nordeķu parku un svinīgā gājiena nobeigumā Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" pagalmā iedegs svētku egli.

"Rūķu gājiens" ir Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" izkopta tradīcija, kura šogad pēc pandēmijas pārtraukuma atkal pulcēs rūķus, pasaku tēlus un bērnus izklaidējošā programmā. Pulcēšanās gājienam no plkst.17, gājiena sākums plkst.17.30. Pasākuma norises laiks plānots līdz plkst.19.30.

Gājiena laikā kopā ar pasaku tēliem dosimies pārsteigumiem bagātā pārgājienā uz Nordeķu parku, kura laikā sastaptie pasaku tēli palīdzēs gājiena noslēgumā iedegt Ziemassvētku egles rotājumus Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" pagalmā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu