"Vēlos, lai visi ir mierīgi..." Leģendārais Pelē, kuram apturēta ķīmijterapija, nāk klajā ar paziņojumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pelē.
Pelē. Foto: Reuters/ScanPix

Brazīliešu futbola leģenda Pelē "ir stiprs, cerību pilns", lai gan viņa nonākšana slimnīcā raisīja bažas par 82 gadus vecā bijušā sportista veselības stāvokli.

Brazīlijas izdevums "Folha" sestdien paziņoja, ka bijušais uzbrucējs nogādāts paliatīvās aprūpes nodaļā un ir apturēta ķīmijterapija, kas paredzēta resnās zarnas vēža ārstēšanai.

Tomēr Sanpaulu slimnīcas ārsti sestdienas vakarā sniedza pozitīvākas ziņas, un Pelē lapā vietnē "Instagram" tika publiskots optimistisks vēstījums.

"Draugi, vēlos, lai visi ir mierīgi un pozitīvi," lasāms paziņojumā. "Esmu stiprs, cerību pilns un ārstējos kā vienmēr. Vēlos pateikties visai mediķu un aprūpes komandai par saņemto aprūpi," lasāms paziņojumā.

"Ticu Dievam un katrs jūsu mīlestības vēstījums no visas pasaules piepilda manu enerģiju. Un sekoju arī Brazīlijai Pasaules kausā. Paldies jums par visu," teikts "Instagram" ierakstā.

Pelē slimnīcā atrodas kopš otrdienas, un viņa ārsti paziņojumā apstiprināja, ka viņam veselības stāvoklis ir stabils un viņš labi reaģē uz ārstēšanu. Slimnīcā viņš nogādāts, lai "atkārtoti izvērtētu 2021.gada septembrī atklātā resnās zarnas vēža ķīmijterapiju", informēja ārsti.

Laba vēlējumus Pelē sūtījuši arī daudzi futbolisti, kuri pašlaik Katarā piedalās Pasaules kausa izcīņā.

Anglijas izlases kapteinis Harijs Keins teica, ka Pelē "iedvesmo mūsu spēli. Viņš ir nepārspējams futbolists, nepārspējama personība".

Savukārt Francijas uzbrucējs Kilians Mbapē tviterī rakstīja: "Lūdziet par Karali".

Aprīlī Pelē ģimene informēja, viņam uz slimnīcu ir jādodas vismaz vienu reizi mēnesī, lai veiktu pārbaudes un turpinātu ķīmijterapiju pret resnās zarnas audzēju.

Februārī kādreizējais leģendārais spēlētājs divas nedēļas pavadīja slimnīcā, lai neitralizētu komplikācijas, kuras sarežģīja urīnceļu infekcija.

2019.gadā brazīlietis bija hospitalizēts, lai veiktu nierakmeņu izņemšanu. 2014.gadā leģendārais spēlētājs nonāca intensīvās terapijas slimnīcā urīnceļu infekcijas dēļ un viņam bija jāveic kreisās nieres dialīze. 1970.gadā viņa labā niere tika izņemta savainojuma dēļ, kuru viņš guva vēl kā spēlētājs.

Pelē arī ir bijušas gūžas problēmas, kas ierobežoja viņa mobilitāti un lika izmantot ratiņkrēslu.

Uzskatīts kā visu laiku labākais futbolists, brazīlietis ir vienīgais spēlētājs, kura īpašumā ir trīs Pasaules kausa trofejas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu