Pandēmija un citi Bila Geitsa pareģojumi, kas neticamā kārtā piepildījušies (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: lev radin/Shutterstock

2015. gadā "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss izteica pieņēmumu, ka visus globālos procesus drīzumā varētu paralizēt kāda pandēmija. Ilgi nebija jāgaida! Vēl pārsteidzošāki ir Geitsa nākotnes paredzējumi, kurus viņš apraksta 1999. gadā publicētajā grāmatā "Bizness domas ātrumā", vēsta portāls "Lad Bible".

Geitsa grāmatā "Bizness domas ātrumā" ("Business @ the Speed of Thought"),  izteiktās prognozes  1999. gadā varēja šķist visai fantastiskas. Ieskatoties grāmatā šodien, šķiet gandrīz neticami, cik precīzi Geitss ieskicējis nākotni. Kaut arī 1999. gadā nekas vēl neliecināja par tām tehnoloģiju iespējām, kas šodien liekas pašas par sevi saprotamas, Geitss tās aprakstījis neticami skaidri.

Tehnoloģiju magnāts savā grāmatā ir paredzējis tādus fenomenus kā cenu salīdzināšanas platformas, viedierīces, tiešsaistes maksājumus un pat iespēju redzēt ciemiņus caur durvju zvanā iebūvētu videokameru.

"Tiks izstrādāti automatizēti cenu salīdzināšanas servisi, kas pircējiem ļaus redzēt preces cenu dažādās platformās, dodot iespēju izvēlēties lētāko produktu," paredzējis Geitss.

"Gandrīz katram būs maza elektroniska ierīce, ar kuras palīdzību varēs elektroniski uzturēt sakarus un veikt darbu no jebkuras vietas pasaulē. Pasaules iedzīvotāji ar interneta palīdzību varēs pārvaldīt savas finases, nomaksāt rēķinus un pat konsultēties ar ārstiem," 1999. gadā raksta kompānijas "Microsoft" līdzdibinātājs.

Bils Geitss grāmatā tāpat minējis, ka "tiks izstrādāti "personīgie palīgi", kas spēs savienot un sasinhronizēt visas mājsaimniecības vai darbavietas ierīces, ļaujot tām apmainīties ar datiem".

"Viedierīcēs būs iespējams ievadīt plānotās maltītes, un tās automātiski ģenerēs iepirkumu sarakstu," paredz tehnoloģiju eksperts, ieskicējot mūsdienās pastāvošas lietotnes.

Geitss 1999. gadā tāpat ir prognozējis, ka krietni izplatītāka kļūs videonovērošana, kas cilvēkiem ļaus apsekot savu īpašumu prombūtnes laikā, kā arī minējis, ka īpašu popularitāti varētu gūt "privātās mājaslapas, kurās būs iespējams sazināties ar draugiem un radiem, kā arī kopīgi plānot pasākumus".

Miljardieris tāpat paredzējis interneta reklāmu attīstību: "Tiks izstrādāta programmatūra, kas spēs noteikt, kad cilvēks ir rezervējis ceļojumu, un izmantot šo informāciju, lai ieteiktu aktivitātes galamērķī. Mūsu ierīcēs tāpat tiks eksponētas "gudrās reklāmas", kas būs veidotas, balstoties uz personīgajām preferencēm".

Runājot par Bila Geitsa jaunākajiem pareģojumiem, tie nav pārāk optimistiski. Viņš brīdinājis, ka kovida pandēmija nebūt nav beigusies un ļaunākais vēl varētu būt priekšā.

Šī gada maijā viņš laikrakstam "Financial Times" teicis: "Joprojām pastāv risks, ka pandēmijā varētu rasties variants, kas ir vēl lipīgāks un vēl fatālāks. Negribu būt tas, kurš domā ļaunāko, tomēr ir vairāk nekā 5% iespējamība, ka pandēmijā mēs vēl neesam redzējuši ļaunāko."

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu