10 210 eiro mēnesī par avīžu lasīšanu un sviestmaižu ēšanu - vai tāds darbs var apnikt?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Stokkete/Shutterstock

Kāds Īrijas dzelzceļa darbinieks iesūdzējis tiesā savu darbavietu par to, ka viņam maksā 105 000 mārciņu (apmēram 10 210 eiro mēnesī) gadā par nekā nedarīšanu, raksta portāls "Vice".

Īrijas nacionālā dzelzceļa tīkla finanšu menedžeris Dermots Alasters Mills apgalvo, ka viņa darba pienākumi samazināti līdz nullei pēc tam, kad viņš kļuva par trauksmes cēlēju savā uzņēmumā.

Mills pārvaldīja uzņēmuma parādnieku portfeli astoņu miljonu eiro vērtībā. 2014. gadā viņš novēroja dažādas problēmas ar parādniekiem un šādas tādas dīvainības dokumentos. Viņš uzreiz informēja uzņēmuma vadību un Transporta ministriju. Mills stāsta: "Es mēģināju visur pacelt sarkanos karogus."

Viņš apgalvo, ka tad, kad viņš pirms astoņiem gadiem iesniedza ziņojumu, kurā izklāstīja savas bažas gan Īrijas dzelzceļa vadītājam, gan transporta ministram, viņš pēkšņi atbrīvots no dažādu uzdevumu veikšanas, tostarp turpmāku ziņojumu sagatavošanas valdībai. Mills arī apgalvo, ka ticis izslēgts no uzņēmuma sanāksmēm un dažādiem kvalitātes paaugstināšanas kursiem.

Astoņu gadu laikā, kopš viņš kļuva par trauksmes cēlēju uzņēmumā, viņa darba pienākumi ir samazinājušies līdz nullei, apgalvo Mills.

Viņa galvenie pienākumi tagad ir ēst pusdienas un lasīt avīzes, vienlaikus turpinot saņemt 122 000 eiro lielu algu gadā.

Mills uzskata, ka tādējādi saņēmis sodu par trauksmes celšanu un ziņošanu par uzņēmuma grāmatvedības problēmām. Savā sūdzībā Īrijas Darba attiecību komisijai viņš saka: "Ja man būtu kaut kas, ko darīt kaut reizi nedēļā, es būtu sajūsmā."

Dzelzceļa tīkls "Irish Rail" neapstrīd, ka Mills ir ziņojis par grāmatvedības problēmām uzņēmumā, tādējādi izplatot aizsargātu informāciju, taču kategoriski noraida to, ka uzņēmums būtu Millu kaut kā sodījis. Viņam joprojām ir darba vieta uzņēmumā un viņš turpina saņemt algu – kādas problēmas?

Millam tomēr liekas, ka problēma ir. Kāda? Tāda, ka viņam pilnīgi nekas nav jādara!

Īrijas Darba attiecību komisijai viņš izstāstījis, kā paiet viņa darba diena uzņēmumā.

"Uz darbu ejot, nopērku divus laikrakstus un sviestmaizi. Apsēžos pie sava galda, ieslēdzu datoru, pārskatu e-pastus. Parasti nav neviena e-pasta, kas saistīts ar darbu, nav nekādu ziņu, nav saziņas ar kolēģiem. Sēžu, lasu avīzes un ēdu savu sviestmaizi."

Iespējams, kādam tas var izklausīties pēc sapņu darba. Tomēr tā vien šķiet, ka deviņu gadu laikā pat labi apmaksāta nekā nedarīšana darbavietā var apnikt.

Paredzams, ka nākamā Milla sūdzības izskatīšana notiks februārī. Līdz tam laikam viņš acīmredzot turpinās doties uz darbu lasīt avīzes un ēst sviestmaizes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu