Putina sabiedrotais Kudrins pieņēmis "Yandex" piedāvājumu kļūt par vecāko padomnieku

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Kudrins.
Aleksejs Kudrins. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas prezidenta Vladimira Putina senais sabiedrotais Latvijas krievu izcelsmes politiķis Aleksejs Kudrins pirmdien paziņoja, ka pievienosies tehnoloģiju lieluzņēmumam "Yandex" kā vecākais padomnieks.

"Es pieņēmu "Yandex" piedāvājumu kļūt par korporatīvās attīstības padomnieku. Kopā ar vadību es attīstīšu jaunā holdinga korporatīvās struktūras, kas nodrošinās uzņēmuma ilgtermiņa un ilgtspējīgu attīstību visos tirgos, tai skaitā arī starptautiskajos," sociālajos medijos pavēstījis Kudrins.

Viņš piebilda, ka "viens no viņa galvenajiem uzdevumiem ir palīdzēt saglabāt "Yandex" unikālo vadības un tehnoloģiju kultūru, lai tas saglabātos neatkarīgs un Krievijas labākais informācijas tehnoloģiju uzņēmums, kurā tiecas strādāt talantīgākie cilvēki".

Rietumvalstu noteikto sankciju dēļ "Yandex" šobrīd tiek sadalīts Krievijas un starptautiskajos biznesos, un analītiķi uzskata, ka šāda rīcība nostiprinās valdības kontroli pār šo uzņēmumu.

Kā ziņots, Kudrins otrdien atkāpās no Revīzijas palātas priekšsēdētāja amata, kurā tika iecelts 2018. gadā.

Kā vēstīts, Krievijas lielākais tehnoloģiju uzņēmums "Yandex" vēlas saraut saites ar Krieviju, laikrakstam "New York Times" vēsta anonīmi avoti. Šis lēmums ietekmētu Krievijas prezidenta Vladimira Putina plānus attīstīt Krievijas tehnoloģijas.

"Yandex" mātesuzņēmums ir uztraukts par to, kā Krievijas izvērstais karš Ukrainā ietekmē biznesu.

Tas varētu būt trieciens kara noziedzniekam Vladimiram Putinam, kurš vēlas attīstīt pašmāju tehnoloģijas un preces kā alternatīvu Rietumu tehnoloģijām.

"Yandex" ir Krievijas lielākais interneta uzņēmums, kas vislabāk zināms ar meklēšanas pārlūkprogrammu un taksometru pakalpojumiem.

Taču tā Nīderlandē bāzētais mātesuzņēmums "Yandex N.V." vēlas pamest Krieviju. Divi anonīmi avoti laikrakstam norādīja, ka "Yandex N.V." vēlas no Krievijas pārvietot pašbraucošas automašīnas, citas daudzsološas tehnoloģijas un jaunus uzņēmumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu