Gatim Truksnim kā mēra padomniekam varētu būt aptuveni 2000 eiro alga (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gatis Truksnis
Gatis Truksnis Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdzšinējā Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa alga domes priekšsēdētāja padomnieka amatā varētu būt aptuveni 2032 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Domes priekšsēdētājs un vietnieki padomniekus var pieņemt saskaņā ar Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikumu, kurā noteikts, ka Jūrmalas domes priekšsēdētājam un vietniekiem var būt padomnieki.

Līdz šim minētā padomnieka amata pienākumi netika veikti, bet amata vieta bija brīva. Padomnieka atalgojums ir 60% no priekšsēdētāja vietniekam noteiktās mēnešalgas, uzzināts pašvaldībā.

Līdz ar to Trukšņa alga padomnieka amatā varētu būt 2032 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja amatā tā varēja būt apmēram 3852 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības vadītāja mēnešalga tiek noteikta, ņemot vērā Valsts kancelejas noteikto bāzes mēnešalgas apmēru, piemērojot koeficientu 3,64, bet domes priekšsēdētāja vietnieka mēnešalgai piemērojamais koeficients ir 3,2, teikts "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības nolikumā".

Savukārt Ministru kabineta publiskotā "Informācija par vēlēto amatpersonu un Saeimas iecelto amatpersonu mēnešalgu apmēru 2022. gadā" liecina, ka bāzes alga ir 1058,10 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Pēc deputāta mandāta nolikšanas Truksnis turpina darbu Jūrmalas pilsētas administrācijā priekšsēdētāja padomnieka amatā.

Dienā, kad stājās spēkā spriedums, ar kuru ilggadējais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Truksnis atzīts par vainīgu dienesta viltojumā, viņš nolika deputāta mandātu un līdz ar to zaudēja arī mēra amatu.

Pašvaldības domes deputāta statusa likuma 3. pants nosaka, ka deputāta pilnvaras izbeidzas pirms termiņa ar dienu, kad likumīgā spēkā ir stājies deputātu notiesājošs tiesas spriedums.

Jauna priekšsēdētāja vēlēšanas paredzētas nākamajā domes sēdē, kas notiks 21. decembrī.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu