Situāciju saistībā ar "TV Rain" NEPLP vērtēs otrdien

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) otrdien, 6. decembrī, sanāks uz sēdi, lai vērtētu situāciju saistībā ar Krievijas neatkarīgo TV programmu "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain").

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka padomes sēde paredzēta plkst. 8.30, uzsverot, ka plašākus komentārus par situāciju varēs sniegt tikai pēc sēdes.

Āboliņš vienlaikus aicina politiķus nepolitizēt šo jautājumu, atstājot lēmuma pieņemšanu kompetento iestāžu ziņā.

Tikmēr Nacionālā apvienība (NA) pirmdien izplatījusi aicinājumu atbildīgajām iestādēm lemt par "Doždj" raidīšanas izbeigšanu no Latvijas teritorijas un par kanāla darbinieku izraidīšanu no valsts, informēja NA politiķis Edvīns Šnore.

NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars uzsver, ka pašlaik, kad Krievija ir ielauzusies Ukrainā un slepkavo tās cilvēkus, jebkāds atbalsts Krievijas karavīriem - morāls vai materiāls - ir noziedzīgs.

"Cīnīties pret Putina režīma korupciju armijā pašlaik nozīmē to pašu, ko pienest slepkavam patronas," pauda politiķis.

Kā ziņots, NEPLP ir ierosinājusi administratīvā pārkāpuma lietu pret TV programmu "Doždj", kas raida ar Latvijas licenci, par aicinājumu palīdzēt Krievijas armijai.

Lieta ierosināta pēc 1.decembrī raidījumā "Zģes i seičas" ("Здесь и сейчас"/"Te un tagad") izskanējušā aicinājuma sniegt informāciju par mobilizēto Krievijas armijas karavīru dienestu frontē. Raidījuma vadītājs izteica cerību, ka telekanālam izdevies vairākiem karavīriem palīdzēt, piemēram, ar "ekipējumu vai elementārām ērtībām frontē".

Iepriekš Āboliņš norādīja, ka tas ir Latvijas drošības jautājums, kas tiks risināts likumā noteiktajā kārtībā.

Šis var kļūt par trešo būtisko "Doždj" pārkāpumu pēdējo mēnešu laikā. Par trīs būtisku pārkāpumu izdarīšanu NEPLP ir tiesīga anulēt kanāla apraides atļauju.

Žurnāliste Jekaterina Kotrikadze piektdien raidījumā "Zģes i seičas" pavēstīja, ka "Doždj" nolēmis pārtraukt sadarbību ar Alekseju Korosteļevu, kurš ceturtdien vadīja raidījumu un izteicās par atbalsta sniegšanu Krievijas armijai.

NEPLP piemēroja "Doždj" 10 000 eiro sodu par okupētās Krimas iezīmēšanu Krievijas sastāvā un Krievijas armijas nosaukšanu par "mūsu armiju". Šis gadījums bija otrais būtiskais pārkāpums pēdējo mēnešu laikā.

Jau vēstīts, ka neatkarīgais televīzijas kanāls "Doždj" darbību uz laiku pārtrauca marta sākumā pēc tam, kad Krievijas Valsts dome pieņēma likumu par "viltus ziņām". Līdz ar kanāla darbības apturēšanu tā galvenais redaktors un vairāki citi redakcijas darbinieki pameta Krieviju.

"Doždj" 18. jūlijā pakāpeniski atsāka darbu, strādājot tostarp no studijas Rīgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu