"Aizgāja burtiski piecās minūtēs." Dziesminieka Sīmaņa sieva atklāj liktenīgā rīta notikumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

1. decembra agrā rīta stundā dziesminieks Haralds Sīmanis pamodies līdz ar sievu Gitu, kura posās uz Kuldīgu, uz brāļa bērēm. Abi pat pabrokastoja un rītu pavadīja sadzīviskās sarunās, taču Gita nekur tā arī neaizbrauca, jo dažu minūšu laikā viņai uz rokām izdzisa mīļotā cilvēka dzīvība.

Haralds Sīmanis draugiem, kolēģiem un domubiedriem nesūdzējās par veselības likstām, kas jau labu laiku par sevi atgādinājušas arvien biežāk. To, ka ir problēmas, zināja tikai vistuvākie cilvēki – ģimene.

Sarunā ar "Kas Jauns" Sīmaņa sieva Gita Sīmane stāsta, ka beidzamajā laikā bija diezgan grūti. Veselības sarežģījumu dēļ pieaudzis arī svars. Vajadzējis doties uz slimnīcu ārstēties, taču dziesminieks nebija pierunājams. Vēl dienu pirms aiziešanas mūžībā sarunā ar sievu vien noteicis: "Viņš tur, augšā, zinot labāk, kā vajag."

Atminoties 1. decembra notikumu gaitu, Gita teic, ka Haralds aizgājis mierīgi un ļoti ātri:

"Man bija jābrauc uz Kuldīgu, uz brāļa bērēm, tāpēc piecēlāmies jau četros no rīta. Paēda vēl piecos brokastiņas, un viss...

Viņam plīsa lielais asinsvads pie sirds... Aortas plīsums. Jau vēlāk ātrās palīdzības mediķi atzina, ka nebūtu vairs izdevies viņu glābt arī tad, ja viņš būtu slimnīcā."

"Aizgāja burtiski piecās minūtēs. Haraldiņš nomira man un Martiņai uz rokām."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka mūžībā aizgājušā dziesminieka Haralda Sīmaņa izvadīšana notiks 8. decembrī plkst. 12 no Cēsu baznīcas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu