Uz lielajiem ekrāniem nonāk filma, kurā Renārs Kaupers atveido modernu pirātu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Pagājušā nedēļas nogalē Igaunijā pirmizrādi piedzīvoja piedzīvojumu filma visai ģimenei "Ēriks Akmenssirds" (Erik Kivisüda), kurā pirāta lomā piedalās Renārs Kaupers, bet par filmas tituldziesmu izvēlēta "Prāta vētras" dziesma "Alive Again".

Filma igauņu režisora Ilmāra Rāga (Ilmar Raagi) vadībā ir Igaunijas, Luksemburgas, Ukrainas, Lietuvas, Somijas un Latvijas kopražojums. Piedāvājumu pievienoties "Ērika Akmenssirds" veidošana izteica latviešu producents Roberts Vinovskis ("Studija Lokomotīve"), līdz ar ideju par mūzikas komponēšanu Renāram Kauperam piedāvājot arī pirāta lomu.

Kaupers filmā atveido modernu pirātu vārdā Versače.

"Man ļoti patika filmēšanas process, īpaši atveidojot tik ekscentrisku un kolorītu tēlu kā Versače!

Foto: "Prāta vētra" startē igauņu kinofilmā "Ēriks Akmenssirds"

Mums bija arī liels gods un privilēģija radīt dziesmu tik pārsteidzošai fantāziju filmai. Pie dziesmas strādājām visi kopā un pieaicinājām arī mūsu zviedru producentu Povelu Olsonu (Povel Olsson). Protams, konsultējāmies arī ar režisoru Ilmāru, lai dziesma būtu romantiska un aizkustinoša un atspoguļotu filmas vēstījumu, cik svarīgs ir drauga atbalsts grūtos brīžos," par kino pieredzi stāsta Renārs Kaupers.

Dziesmas "Alive Again" videoklipa režisors ir grupas "Prāta vētra" bundzinieks Kaspars Roga. "Alive Again" mūzikas video pieejams "Prāta vētras" "YouTube" kanālā, un dziesma klausāma visās lielākajās mūzikas straumēšanas platformās.

Plānots, ka filma "Ēriks Akmenssirds" latviešu valodā iznāks 2023. gadā, un filmas tituldziesma latviešu valodā būs "Prāta vētras" duets ar kādu latviešu jauno mūziķi.

"Prāta vētra" jau iepriekš sadarbojusies ar filmas galveno producenti igaunieti Rīnu Sildosu (Riina Sildosega), rakstot dziesmas animācijas filmām "Lote no izgudrotāju ciema" un "Lote un Mēness akmens noslēpums".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu