Skandāls pašmāju šovā. "Ērkšķu" dalībniece šķietami nopludina fināla rezultātus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes, Apollo.lv kolāža

Dažas dienas pirms sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz..." fināla pārraides TV ekrānos viena no dalībniecēm vietnē "TikTok" šķietami nopludinājusi fināla rezultātus. Kas par to sakāms sociālā projekta producentei Aijai Strazdiņai-Ratinskai?

Vietnē "TikTok" pirmdienas, 5. decembra, vakarā "Ērkšķu" dalībniece Gunita šķietami nopludinājusi fināla rezultātus. Videofragmentā iemūžināts tas, kā Gunita paziņo fināla vietu sadalījumu. Proti, viņa apgalvo, ka trešo vietu ieguva Kristīne, godpilno otro vietu Marija, savukārt par jubilejas sezonas čempioni, pēc Gunitas vārdiem, kļūs Madara.

@alkaaans Caur Ērkšķiem uz... Kas vinnēja? Gunita zin! 😂 #foryou #fyp #latvija #latvia #stv #caurerksiemuz @Madara Timošilova @🐻🐼Мишка 🐻🐼 @Gunita Bižāne ♬ original sound - biTurbo Bomzis

Producente gan nebilst ne vārda par konfidencialitātes līgumu, vien uzsver, ka dalībnieku līgumu detaļas nav izpaužamas publiski. Strazdiņa-Ratinska komentē: "Lai arī sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz…" būtība nav sacensība un patiesībā uzvarētājas ir pilnīgi visas dalībnieces, kuras gatavas spert mērķtiecīgu soli pretim pārmaiņām, ik gadu pirms lielā fināla uzvirmo dažādas ticamākas un mazāk ticamas intrigas un prognozes.

Mēs kā projekta veidotāji uz to raugāmies ar prieku, jo tas norāda vien to, ka skatītāji ar lielu aizrautību dzīvo līdzi dalībniecēm un tur īkšķus, lai viņām viss izdodas.

Vai šoreiz izskanējušais viedoklis atbilst patiesībai un kā noslēgsies skatītāju iemīļotā TV projekta piektā sezona, atklāsies jau šo ceturtdien, 8. decembrī.

"TikTok" tiešraidē, kurā runāja ceturtās vietas ieguvēja Anastasija un viņas dzīvesbiedrene Marija (viena no finālistēm), bija dzirdams arī tas, ka dāmas bija gatavas atdot vai pārdot dažas no šova laikā iegūtajām balvām.

Producente komentēja dalībnieču rīcību: "Projekta dāvātās balvas ir kā spēka elementi dalībnieču turpmākajai dzīvei un nekādā gadījumā neuzliek par pienākumu tās obligāti izmantot.

Kā ar jebkuru dāvanu, ko saņemam, mums ir brīva izvēle nolemt – likt to lietā, noglabāt dziļi atvilktnē, izmest vai uzdāvināt kādam sev mīļam cilvēkam.

Mēs labi saprotam, ka projekta sniegto iespēju liktenis var būt ļoti dažāds, taču katra no tām sarūpēta, ieklausoties "Ērkšķu" dalībnieču dzīvesstāstos un vēlmēs.

Tās dāvātas, no sirds cerot, ka kvalifikācijas kursi, mūsdienu tehnoloģijas, vērtīgas balvas pašapziņas celšanai vai vizuālā tēla pārmaiņas palīdzēs īstenot sapņus un pavērs jaunas iespējas dzīvē."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka šī ir īpašajā projekta jubilejas sezona, kas pierāda to, ka mūsu sabiedrībā ir pietiekami daudz cilvēku, kas saskaras ar tādām pašām un līdzīgām problēmām kā šova dalībnieces. Šova mērķis ir palīdzēt sākt ceļu pretim jaunai dzīvei. 

Šova producente komentēja arī to, vai, viņasprāt, ar šova palīdzību dalībnieces maina savu dzīvi arī pēc projekta: "Ja TV projekts "Caur ērkšķiem uz…" šo gadu laikā palīdzējis mainīt dzīvi kaut vienai no dalībniecēm, tas ir īstenojis savus mērķus. Pieci gadi, kopš veidojam šo TV projektu ir pierādījuši, ka dalībnieču skaits, kurām patiesi izdevies īstenot būtiskas pārmaiņas dzīvē, ir krietni lielāks.

Tiesa, pārmaiņām ir nepieciešams laiks, un tās ne vienmēr skaidri redzamas pēdējā filmēšanas dienā vai pēc dažiem mēnešiem. Taču vēstules ar "paldies" vārdiem, kuras joprojām, pat piecus gadus pēc pirmās sērijas nofilmēšanas, saņemam no "Ērkšķu" dalībniecēm, motivē mūs darboties un apliecina, ka

"Ērkšķi" nav tikai TV projekts, bet gan spēcīga platforma un atspēriena punkts daudzām sievietēm visā Latvijā.

Piektā, jubilejas sezona. Vai būs arī sestā?

"Dalībnieču un viņu tuvinieku paldies vārdi dod spēku darboties arī mums. Tāpat prieks, ka projektu ik gadu atzinīgi novērtējuši arī skatītāji. Mēs neesam noskaņoti apstāties pie paveiktā, taču, kamēr vēl skatītāji dzīvo līdzi piektajai "Ērkšķu" sezonai, par konkrētiem plāniem runāt ir pāragri.

Kā jau vēstīts, šova lielais fināls TV ekrānos būs jau šo ceturtdien, 8. decembrī. Producente atklāj, ka pats interesantākais vēl tikai priekšā: "Lielākā intriga vēl tikai priekšā – pēc nedēļas, 15. decembrī, kur skatītājus priecēs "Ērkšķu" speciālizlaidums, kurā būs iespēja satikt visas dalībnieces pusgadu pēc projekta noslēguma. Uzzināt, kas jauns viņu dzīvē un kā pārmaiņas iesakņojušās vai, tieši otrādi, nav radušas lietojumu katras ikdienā."

Atgādinām, ka fināla priekšvakarā "Ērkšķos" uzvirmoja vēl neredzētas kaislības – intrigu virpulī nokļuva bijušās mīlnieces Anastasija un Marija, kuras līdz šim, tai skaitā arī pirms dalības projektā, bijušas teju nešķiramas. Pēc Anastasijas un Marijas strīda, kam sekoja paziņojums, ka bijušo mīlnieču attiecības ir beigušās un pēc projekta abas kopā nedzīvos, pēdējā izbalsošana nesa pārsteigumus. Marija nosauca Anastasijas vārdu, akcentējot, ka viņa neredz bijušajā draudzenē pārmaiņas. 

Apkopojot rezultātus, fināla priekšvakarā mājup devās Anastasija, pretim uzvarai virzot Madaru, Mariju un Kristīni.

Madara

Madara ir 24 gadus veca sieviete no Rēzeknes. Kopš 18 gadu vecuma dzīvi pavadījusi ieslodzījumā.

"Ērkšķos" nonāca uzreiz pēc priekšlaicīgas atbrīvošanas. Alkoholu sākusi lietot jau 11 gadu vecumā, bet vēlāk, draugu un kompānijas mudināta, izmēģinājusi arī narkotiskās vielas. Nesavaldīgais raksturs bieži sagādājis nepatikšanas pašai un citiem. Viņa sapņo par mūziķes karjeru, cer iegūt autovadītājas apliecību un atrast darbu medicīnas jomā.

Madara
Madara Foto: publicitātes

Marija

Marija ir 27 gadus veca sieviete no Ventspils. Atmiņas par ģimeni Marijai saistās ar sitieniem, mērdēšanu badā, abortu un to, kā māte viņu atdāvina svešai sievietei.

Piedzīvotais ietekmējis ne tikai Marijas pašapziņu, bet arī attiecības ar apkārtējiem – viņa ir ekspresīva un izjūt pašsavaldības trūkumu. Kā vienu no dzīves lielākajiem triecieniem Marija min tēva zaudējumu. Viņa sapņo spoguļattēlā kādu dienu saskatīt sevī sievieti.

Marija
Marija Foto: publicitātes

Kristīne

Kristīne ir 28 gadus veca sieviete no Aizkraukles. Viņa ir trīs bērnu māmiņa. Kad bērni nolikti pie miera, viņas vakari nav iedomājami bez vairākām pudelēm alkohola.

Kopš mamma viņu bērnībā pameta, Kristīne ilgojas pēc mātes mīlestības. Piedzīvojusi seksuālu vardarbību un dzīvi bērnunamā. Sapņo tikt galā ar atkarību no alkohola un celt iedragāto pašapziņu.

Kristīne
Kristīne Foto: publicitātes
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu