Publicēts Latvijas bagātāko cilvēku saraksts. Pirmajā vietā - jaunpienācējs (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Narek87/Shutterstock

Latvijas bagātāko cilvēku galvgalī nelielas izmaiņas - šogad topa pirmajā vietā ir persona, kura pērn vispār nebija bagātāko cilvēku Top 100, liecina "Dienas Bizness" apkopotais Latvijas 100 bagātāko cilvēku saraksts. 

Šī saraksta piekto vietu ieņem mecenāts Jānis Zuzāns, kura īpašumā ir 79,08 miljoni eiro. Pagājušajā gadā Zuzāns ieņēma šī saraksta sesto vietu. Zuzāns ir viens no patiesajiem labuma guvējiem uzņēmumā SIA "Alfor", kura apgrozījums pagājušajā gadā gan samazinājās vairāk nekā trīs reizes.

Mākslas kolekcionārs un mecenāts Jānis Zuzāns piedalās Purvīša balvas pasniegšanas ceremonijā mākslas centrā "Zuzeum".
Mākslas kolekcionārs un mecenāts Jānis Zuzāns piedalās Purvīša balvas pasniegšanas ceremonijā mākslas centrā "Zuzeum". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Zuzāns ir dalībnieks septiņos uzņēmumos, no kuriem vērtīgākais ir SIA "FVR Invest", kā kapitāls ir 77,9 miljoni eiro. No šīm septiņām kompānijām aizvadītajā gadā tikai divas strādājušas ar peļņu. Lielākā peļņa ir viņa pārstāvētajam nekustamo īpašumu pārvaldītājam SIA "Marijas 15". 

Savu pozīciju - ceturto vietu bagātāko Latvijas cilvēku topā saglabājis Arkādijs Suharenko, kurš var lepoties ar 84,57 miljonu eiro lielu bagātību. Suharenko ir viens no AS "Rietumu banka" lielākajiem īpašniekiem, kam bankas akcijas pieder starpniecībā ar SIA "Suharenko Family Investments". 

Salīdzinot ar pagājušo gadu, Suharenko bagātība šogad augusi par teju diviem miljoniem eiro - pašam uzņēmējam piederošā uzņēmuma kapitāls sasniedzis 84,57 miljonus eiro. Turklāt pagājušajā gadā Saeima lēma piešķirt 40 miljonus eiro Suharenko vadītajai Ebreju draudžu un kopienu padomei. 

Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko.
Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kritumu par vietu, šogad ieņemot trešo pozīciju, pieredzējis SIA "Mikrotīkls" otrs līdzīpašnieks Džons Martins Tallijs ar 130,19 miljoniem eiro, kurš otro gadu ir Latvijas iedzīvotājs. Ja neskaita daļas "Mikrotīklā" un SIA "Starjt", viņam pieder uzņēmums SIA "Maksīna", kura bilance gan ir negatīva - mīnus 92 000 eiro. 

Pagājušā gada pirmās vietas ieguvējs šogad otrais - ar 130,98 miljoniem eiro SIA "Mikrotīkls" līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš. Viņš miljonāru saraksta augšgalā ir bijis regulāri. Neskaitot daļu "Mikrotīklā", uzņēmējam pieder arī puse SIA "Starjt" kapitāldaļu, kuru vērtību izdevies izaudzēt līdz vairāk nekā 10 miljoniem eiro. Uzņēmējs ir īpašnieks vēl diviem uzņēmumiem - SIA "Classic Air" un SIA "Adaži Airpark". 

Programmatūru attīstītāja "Mikrotik" tehniskais direktors Arnis Riekstiņš.
Programmatūru attīstītāja "Mikrotik" tehniskais direktors Arnis Riekstiņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas 100 visbagātāko cilvēku Topa pirmajā vietā - jaunpienācējs. Leonids Esterkins pagājušajā gadā nebija atrodams 100 bagātāko cilvēku sarakstā, taču tas viņam neliedz pēc gada pārtraukuma atgriezties uzreiz topa pirmajā vietā. Viņa aktīvu vērtība ir 162,54 miljoni eiro

Leonids Esterkins.
Leonids Esterkins. Foto: Lursoft/Publicitātes foto

Esterkins ir SIA "Rietumu banka" līdzīpašnieks, kurš ar sev piederošo SIA "Esterkin Family Investments" kontrolē 33,1% bankas akciju. Neraugoties uz 5,85 miljonu eiro sodu, ko "Rietumu bankai" noteica Finanšu un kapitāla tirgus komisija saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas prasību pārkāpumiem, banka spējusi saglabāt pelņu. Esterkinam pieder arī 75% no kompānijas SIA "EC Industries Holdings". 

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu