RAKUS panāk vienošanos ar vienu no Onkoloģijas centra LOR ārstiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas teritorija.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas teritorija. Foto: Līga Gredzena/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valde ir panākusi vienošanos ar vienu no LOR specializācijas ārstiem par to, ka darba attiecības tiks turpinātas, nformēja RAKUS preses sekretāre Ilga Namniece.

\Latvijas Televīzija vēstīja, ka stacionārs "Latvijas Onkoloģijas centrs" (LOC), iespējams, tuvākajā laikā varētu zaudēt uzreiz trīs vadošos LOR speciālistus un līdz ar to veselu nodaļu. Ārsti uzteikuši darbu gan nekonkurētspējīga atalgojuma dēļ, gan tāpēc, ka ilgstoši neesot saņēmuši atbilstīgu materiāltehnisko nodrošinājumu darbam.

Šodien RAKUS valde tikās ar trim LOC strādājošajiem LOR specializācijas ārstiem, lai pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas un nosacījumus, atkārtoti piedāvājot katram individuāli izvērtēt darba tiesisko attiecību turpināšanas un sadarbības iespējas.

Rezultātā panākta vienošanās ar vienu no LOR specializācijas ārstiem par to, ka darba attiecības tiks turpinātas, taču ar pārējiem diviem LOR ārstiem Galvas un kakla ķirurģijas nodaļā nav izdevies panākt vienošanos.

Tāpat, lai nodrošinātu pacientu ārstēšanas nepārtrauktību, šobrīd ir rasts otrs risinājums - slimnīcas valde ir uzrunājusi LOR specializācijas ārstus, kuri dažādu iemeslu dēļ iepriekš bija uzteikuši darba tiesiskās attiecības Galvas un kakla ķirurģijas nodaļā. Šobrīd jau ir panākta pirmā vienošanās par atgriešanos atpakaļ darbā no nākamā gada janvāra, bet pārējie uzrunātie ārsti tuvāko nedēļu laikā izvērtēs darba piedāvājumu un lems par iespēju atjaunot darba tiesiskās attiecības, tādējādi nodrošinot pacientu ārstēšanu Galvas un kakla ķirurģijas nodaļā.

Slimnīcas valde turpina sarunas arī ar citiem nozares speciālistiem, lai jau nākamā gada sākumā nodrošinātu Galvas un kakla ķirurģijas nodaļas darba nepārtrauktību un varētu ārstēt pacientus stacionārā, kā arī sniegt ambulatorās konsultācijas līdzšinējā apjomā, informēja Namniece.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu