"VEF Rīga" basketbolistiem vēl viens zaudējums Čempionu līgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" basketbolisti
"VEF Rīga" basketbolisti Foto: FIBA.com

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" otrdien piedzīvoja zaudējumu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas piektajā mačā, apgrūtinot izkļūšanu no apakšgrupas.

Rīdzinieki viesos ar rezultātu 71:84 (22:27, 16:15, 17:19, 16:23) atzina Lisabonas "Benfica" pārākumu.

Lai iekļūtu "play-in" turnīrā, "VEF Rīga" komandai pēdējā kārtā jāuzvar Manrezas "Baxi", cerot, ka Limožas CSP atlikušajās divās spēlēs zaudēs Manrezas un Lisabonas vienībām.

Ar 24 punktiem "VEF Rīga" rindās rezultatīvākais bija Kristers Zoriks, kurš realizēja sešus tālmetienus, 13 punkti un sešas atlēkušās bumbās bija Artim Atem, desmit punktus guva Māris Gulbis, sešus punktus, astoņas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles iekrāja Naisers Brukss, bet septiņi punkti un piecas atlēkušās bumbas bija Anrijam Miškam.

Uzvarētājiem pa 18 punktiem guva Ārons Brusārs un Makrams Romdhane.

Rīdziniekiem bija sliktāka metienu precizitāte (42%/59%), zaudēta cīņa par atlēkušajām bumbām (27/39) un vairāk kļūdu (19/14).

F apakšgrupā četras uzvaras piecās spēlēs ir Lisabonas basketbolistiem, trīs panākumus četrās cīņās guvusi Manrezas vienība, bet pa uzvarai četrās un piecās cīņās ir Limožas un Rīgas klubiem.

Abas vienības tikās oktobra sākumā Rīgā, un pie panākuma tika Lisabonas basketbolisti, izcīnot uzvaru ar rezultātu 89:76.

Pēc tam rīdzinieki ar 59:88 piekāpās Mārča Šteinberga pārstāvētajai Manrezas "Baxi", kam sekoja uzvara pār Francijas klubu Limožas CSP ar 71:51, taču pēdējā aizvadītajā mačā rīdzinieki vēlreiz spēkojās ar Limožas vienību, piedzīvojot neveiksmi ar 53:80.

"Benfica" pēc panākuma pār Rīgas komandu ar 68:67 pārspēja Limožas CSP un piekāpās "Baxi" ar 78:97, bet, sākot otro apli, ar 92:82 izcīnīja uzvaru pār Manrezas vienību.

"Benfica" pagājušajā sezonā kļuva par Portugāles čempioni, un šosezon pirmo reizi kvalificējās FIBA Čempionu līgas pamatturnīram.

Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023. gada janvārī cīnīsies "play-in" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu