Porziņģis skaidro, kāpēc viņa laiks Dalasā nevainagojās panākumiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sarunā ar "Yahoo Sports" skaidrojis, kāpēc viņa sadarbība ar Luku Dončiču tā arī nevainagojās panākumiem.

Šā gada sākumā Porziņģis tika aizmainīts uz Vašingtonas "Wizards" komandu. Pirms tam viņš divarpus sezonas bija pavadījis Dalasas "Mavericks", spēlējot kopā ar slovēņu superzvaigzni Luku Dončiču.

Tomēr divu Eiropas talantīgāko basketbolistu sadarbība tā arī nevainagojās panākumiem izslēgšanas spēļu turnīrā.

"Uz papīra tai bija jābūt perfektai sadarbībai, bet nesaderējām tik labi, kā būtu gribējuši. Mēs vienkārši nebijām saderīgs duets. Tā darba vietā reizēm notiek. Vienkārši nenotika tas, ko bijām gaidījuši," sacīja Porziņģis.

Talantīgā dueta "līmes" funkciju pildīja harismātiskais serbu milzis Bobans Marjanovičs. Porziņģis atzina, ka Marjanoviča klātbūtne komandā pavisam noteikti palīdzējusi.

Tomēr Porziņģis arī uzsvēra, ka komanda ir jābūvē ap tik talantīgu basketbolistu kā Luka Dončičs un viņam tomēr vieta šajā komandā neesot atradusies.

"Luka ir paaudzes talants. Viņam apkārt vajag perfektu komandu, lai no viņa "izspiestu" maksimumu. Es vienkārši nebiju īstais cilvēks," uz laiku Dalasā atskatījās Porziņģis.

Šajā sezonā latviešu basketbolists demonstrē savas karjeras, iespējams, labāko basketbolu. Līdz šim aizvadītajās 24 spēlēs Porziņģis ir uzstādījis jau divus personīgos rekordus - punktos (41) un atlēkušajās bumbās (19).

"Wizards" šobrīd ar 11 uzvarām 24 mačos ieņem 10. vietu Austrumu konferencē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu