Sniegs jānotīra arī ap auto, ja tas stāvējis ilgāk par trim dienām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gorloff-KV/Shutterstock

Rīgā redzams, ka ielu malās stāv biezi apsnigušas mašīnas, kas nav kustinātas ilgāku laiku. Sniega sega izveidojusies ne tikai uz tām, bet arī ap tām un var traucēt gājēju pārvietošanos un citu transportlīdzekļu satiksmi.

Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošajos noteikumos ir noteikts, kurā brīdī sniegs ap auto jau kļūst nevis par pašvaldības, bet par mašīnas īpašnieka vai turētāja atbildību un ir no brauktuves jānovāc.

Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumu 11. punktā skaidri norādīts automašīnu īpašnieku un turētāju pienākums sniegu ap saviem spēkratiem norakt, lai tas netraucētu. Pretējā gadījumā var tikt uzlikts sods līdz pat 70 naudas soda vienību jeb 350 eiro apmērā.

Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi:

11. Transportlīdzekļu īpašnieki vai turētāji, novietojot transportlīdzekļus stāvēšanai uz ielām vai pagalmos ilgāk par trim diennaktīm, nodrošina teritorijas attīrīšanu no sniega ap transportlīdzekli tādā mērā, lai netiktu traucēta gājēju un transporta satiksme, kā arī ielu un piebraucamo ceļu kopšana ar mehāniskajiem līdzekļiem.

26. Par saistošo noteikumu 4.–9. punktā un 11.–13. punktā noteikto prasību neievērošanu fiziskām personām piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 70 naudas soda vienībām, juridiskām personām piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 280 naudas soda vienībām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu