"Pēc Jaungada uzzināju, ka mammai ir vēzis." Skaistumkaraliene par grūtāko cīņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ alisabogachova

Daugavpiliete Alise Miškovska pavisam nesen Dominikānas skaistumkonkursā "Miss Multiverse 2022" izcīnīja septiņus titulus. Lai gan jau desmit gadus viņa uzstājusies dažādos skaistumkonkursos, šis konkurss bijis īpaši izaicinošs, jo visu gadu Alise diendienā bijusi līdzās vismīļākajam cilvēkam, palīdzot smagā cīņā ar audzēju.

Sarunā ar izdevumu "Kas Jauns" viņa atklāj: "Šis gads man sākās ļoti smagi. Pēc Jaungada uzzināju, ka mammai ir vēzis. Tajā mirklī man burtiski pazuda zeme zem kājām.

Nezināju, pie kā ķerties un kā dzīvot, kur vispār iet un cik mums ir atvēlēts laiks."

Mammai sākās terapija. Cīņa bija ļoti grūta. 26. augustā man ir dzimšanas diena, un divas nedēļas pirms tās mamma iekļuva slimnīcā ar nopietnu infekciju. Darboties atteicās vairāki orgāni.

Pāris dienu pirms dzimšanas dienas man piezvanīja no slimnīcas un teica, lai braucu atvadīties no mammas.

Savā jubilejā biju vienās asarās, jo mamma bija slimnīcā ar smagu diagnozi un es nezināju, ko iesākt. Bija iesaistīti ārsti no Vācijas un Izraēlas. Es nezinu, ar kādām visas planētas Dieva lūgšanām, bet mums izdevās, un mamma joprojām ir dzīva," piedzīvotajā dalās Alise.

Viņa atklāj, ka pēc visa piedzīvotā vērsusies pēc palīdzības pie psihologa. "Tas bija ļoti smags ceļš. Tā bija elle, ko ar mammu esam izgājušas, līdz atgriezām viņu normālā stāvoklī."

Neilgi pirms šā skaistumkonkursa Alise nezināja, vai izdosies tajā piedalīties. "Viss bija atkarīgs no mammas veselības stāvokļa. Gatavojos konkursam, bet brīdināju arī organizatorus – ja gadījumā mammai būs slikti, es nebraukšu.

Mamma pamazām sāka ķepuroties, un es pieņēmu lēmumu doties uz Dominikānu."

"Tagad, kad esmu no turienes atgriezusies, saprotu, ka šis konkurss man bija kā Dieva dāvana. Esmu ieguvusi jaunu elpu, esmu restartējusies. Šis konkurss man deva jaunu spēku iet tālāk. Lai gan uz to aizbraucu emocionāli vāja pēc visa piedzīvotā, jo, kad slimo vistuvākais cilvēks, tu slimo līdz ar viņu.

Man bija jāatdod savs spēks, lai motivētu mammu cīnīties par dzīvību, kad viņai to vairs negribējās darīt. Es braucu uz konkursu, lai mammai parādītu un pierādītu, ka viņa man ir ļoti vajadzīga šajā pasaulē, jo es vēl turpinu rakstīt savas dzīves stāstu un vēlos, lai viņa lepojas ar maniem panākumiem un tādējādi arī rod spēku cīnīties ar savu slimību. Mana lielākā uzvara – ka Dieviņš ir devis, ka mamma ir dzīva," emocionāla ir skaistumkaraliene.

Pilnu interviju lasiet izdevuma "Kas Jauns" 6. decembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu