"Mēs liksim Krievijai samaksāt." EK ierosinājusi sankcijas pret Krievijas bruņotajiem spēkiem, bankām un amatpersonām (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena.
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Eiropas Komisija (ES) trešdien, 7. decembrī, ierosinājusi piemērot sankcijas Krievijas bruņotajiem spēkiem, trim bankām un virknei amatpersonu.

"Krievija turpina nest nāvi un iznīcību Ukrainai. Tā tīši uzbrūk civiliedzīvotājiem un civilajai infrastruktūrai," norādīja EK prezidente Urzula fon der Leiena.

"Bet mēs esam Ukrainas pusē, un mēs liksim Krievijai samaksāt par tās cietsirdību," uzsvēra Leiena.

Kopš Krievija februārī iebruka Ukrainā, ES ir piemērojusi Krievijai astoņas sankciju kārtas, tai skaitā sankcijas naftas eksportam.

Jaunas sankciju kārtas piemērošanai nepieciešama visu 27 ES valstu piekrišana.

Leiena sacīja, ka ES apsvērs iekļaut "melnajā" sarakstā vēl gandrīz 200 personas un uzņēmumus, tai skaitā militārpersonas, ministrus un aizsardzības nozares uzņēmumus.

EK ierosinājusi piemērot sankcijas arī trīs bankām, tai skaitā Krievijas Reģionālās attīstības bankai. ES apsver arī aizliegumu piegādāt Krievijai un Irānai bezpilota lidaparātu dzinējus.

Taču pastāv bažas, ka Ungārija varētu kavēt sankciju pieņemšanu, jo tai ir saspringtas attiecības ar Briseli jautājumā par ES finansējuma piešķiršanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu