"Doždj" galvenais redaktors Dzjadko pauž savu redzējumu par Korosteļeva teikto (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

"TV Rain"/"Doždj" galvenais redaktors Tihons Dzjadko Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Kas notiek Latvijā?" atbildējis uz jautājumu, kāpēc raidījumu vadītājs Aleksejs Korosteļevs raidījuma laikā vairākkārt norāda uz Krievijas karavīru smagajiem apstākļiem frontē, nepietiekamo nodrošinājumu ar ekipējumu un pārtiku.

Jānis Domburs vaicāja: "Karte nez vai ir smagākais gadījums. Smagākais droši vien ir pārējais. Kopumā šobrīd – cik tālu "Doždj" atzīst, ka kaut kas nav kārtībā?"

TV kanāla galvenais redaktors uz to atbildēja "Telekanāls "Doždj" atzīst, ka nav perfekts. Mēs kļūdāmies, tehniskas kļūdas ir iespējamas, piemēram, gadījumā ar karti. Arī profesionālas kļūdas ir profesionālas kvalifikācijas trūkums.

Arī neprofesionālā frāze, ko pateica Aleksejs, par ko arī viņu atlaida, telekanāls nav perfekts. No kļūdām mēs mācāmies. Vai nu mainām darba principus, vai mēs šķiramies no darbiniekiem, kas nemāk formulēt savu domu."

Komentējot Alekseja Korosteļeva izteikumus, viņš sacīja: "Mana nostāja ir pavisam vienkārša. (..) Tā ir e-pasta adrese, ko telekanāls "Doždj" radījis, kad Krievijā tika izsludināta mobilizācija. Šī e-pasta adrese tika izveidota ar vienu mērķi – lai cilvēki iesūta savus stāstus, pieredzi.

Mēs ar šo pieredzi dalījāmies, lai iedzīvotāji redzētu, ka propagandas izplatītā ideja neatbilst patiesībai (..)."

Viņš turpina: "Kad jautājat, kā Aleksejs Korosteļevs pateica to, ko pateica, man ir vienkārša atbilde. Es nezinu. Tas ir jautājums, kas jāuzdod Aleksejam Korosteļevam. Es varu pateikt, ka Alekseja Korosteļeva apgalvojumā ir vairākas nepatiesības. Pirmkārt, viņš saka "mēs". Viņš nevar apgalvot, ka tas ir mūsu viedoklis, jo telekanāla redakcijas vārdā var runāt tikai redaktors.

Otrkārt, viņš saka, ka mēs ceram, ka viņi saņems aprīkojumu frontē. Un tā arī nav taisnība, jo mēs neceram, ka viņi saņems šo aprīkojumu frontē (..)."

Tihjons Dzjadko lēmumu par Alekseja Korosteļeva atlaišanu negrasās mainīt. 

Viņš arī skaidroja, kā vērtē TV kanāla ģenerāldirektores Natālijas Sindejevas publicēto video, kurā lūdza atlaisto raidījumu vadītāju Alekseju Korosteļevu un citus darbiniekus atgriezties darbā.

"Kā ar Korosteļeva atlaišanu? Ja Sindejevas kundze, patiesā kanāla īpašniece un labuma guvēja, ir publiski aicinājusi viņu nākt atpakaļ. (..) Tas ir diezgan būtisks jautājums par jūsu principiem," jautāja raidījuma vadītājs.

"TV Rain" galvenais redaktors Tihons Dzjadko atbildēja: "Sindejevas kundze tik tiešām ir kanāla īpašniece, bet tas, ko viņa publicēja vakar, ir viņas viedoklis viņas sociālajos tīklos.

Es esmu kanāla galvenais redaktors, es atbildu par kanāla redakcionālo politiku, tajā skaitā arī kadru politiku, par personāla politiku, jo īpašnieks nevar iejaukties redakcijas lēmumos un darbībā. Tas ir viņas viedoklis. TV kanāls neaicina Korosteļevu atgriezties darbā."

Kā vēstīts, televīzijas kanāla "Doždj TV" ģenerāldirektore Natālija Sindejeva trešdien publicējusi video, kurā viņa lūdz atlaisto raidījumu vadītāju Alekseju Korosteļevu, kā arī žurnālistus Margaritu Ļutovu un Vladimiru Romensku atgriezties darbā, ziņo medijs "Novaya gazeta".

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu