"Gribējās nosvinēt medaļu. Nesanāca..." Perspektīvais basketbolists Vīksne par dienu, kad smagi cieta sprādzienā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvids Vīksne
Dāvids Vīksne Foto: LU basketbols/Facebook

Latvijas basketbolists Dāvids Vīksne sarunā ar izdevumu "Kas Jauns" pastāstījis par atkopšanos no liktenīgā sprādziena 2018. gadā.

Vīksne kopā ar Latvijas U-18 basketbola izlasi 2018. gadā kļuva par Eiropas vicečempionu. Tomēr vien dažas dienas pēc finālturnīra jaunais basketbolists saskārās ar pamatīgu šķērsli - viņš cieta sprādzienā.

Siguldas pagastā, Vīksnes ģimenes dzīvojamā mājā gāzes noplūdes dēļ bija noticis sprādziens. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka sprādziena rezultātā noticis ēkas nogruvums 200 kvadrātmetru platībā.

Basketbolists atceras, ka vēlējies iziet vienkārši pamētāt bumbu un plānoja atzīmēt sasniegto: "Gribējās mazliet atpūsties, saprast, ko esam paveikuši, un tad nosvinēt medaļu. Nesanāca..."

Vissmagāk bija cietis tieši Vīksne. Basketbolists liktenīgo dienu atceras ļoti spilgti. Viņš esot sajutis gāzes smaku, piezvanījis vecākiem, atvēris logus un devies ārā. Tomēr tad sekoja sprādziens un viņš bijis pašā tā epicentrā.

"Vispirms bija ļoti, ļoti spoža gaisma, tad nenormāls karstums. Nostrādāja intuīcija uzreiz skriet ārā no mājas. Vārtījos pa zemi, jo man likās, ka joprojām degu, tad pieskrēja mamma, kas man uzmeta palagu, bet pēc tam mēģināju piecelties, taču acu priekšā viss sametās melns, likās, tūlīt atslēgšos. Tomēr samaņu atguvu un sapratu, ka labi nav," atceras basketbolists.

Vīksne atceras, ka sagaidījis ugunsdzēsējus un pat atminas, kā iekāpis ātrās palīdzības mašīnā. Pēc tam savu darbu paveica anesteziologs un Vīksne esot pamodies nākamās dienas vakarā.

Basketbolists gāja cauri smagam rehabilitācijas procesam, bet viņam izdevās atgriezties gan pie pilnvērtīgas dzīves, gan basketbola laukumā.

Šosezon 22 gadus vecais basketbolists pārstāv Latvijas un Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) klubu "Latvijas Universitāte" un ir tā līderis gūtajos punktos.

Vairāk lasi izdevuma "Kas Jauns" 6. decembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu