Zināms, kur klubu karjeru turpinās Ainars Bagatskis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ainars Bagatskis
Ainars Bagatskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas speciālists Ainars Bagatskis, kurš arī vada Ukrainas vīriešu basketbola izlasi, apstiprināts Rumānijas kluba "Voluntari" galvenā trenera amatā, ceturtdien paziņoja vienība.

"Voluntari" noslēgusi vienošanos ar Bagatski līdz 2024.gada jūlijam.

Pirms tam viņš pēdējās trīs sezonas vadīja Ukrainas vienību "Kyiv", kurai divas reizes palīdzēja sasniegt FIBA Eiropas kausa izslēgšanas spēles, kā arī pa reizei izcīnīt sudrabu un bronzu Ukrainas superlīgā.

Pirms pievienošanās Ukrainas komandas treneru kolektīvam Latvijas speciālists vadīja Vācijas klubu Bambergas "Brose".

Tāpat viņš pirms tam vadījis klubus Gruzijā un Ukrainā, tostarp Kijevas "Budiveļņik", ko divreiz aizveda līdz valsts čempionu godam. Tāpat viņš strādājis arī ar Latvijas klubiem "Barons" un "Valmiera", Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris", Krievijas vienībām Krasnojarskas "Jeņisej" un "Ņižņij Novgorod", kā arī bijis Turcijas kluba Stambulas "Dariššafaka" treneru kolektīvā un vadījis Izraēlas grandu Telavivas "Maccabi FOX".

Kopš 2019.gada Bagatskis ir arī Ukrainas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris, šajā Eiropas čempionāta finālturnīrā aizvadot valstsvienību līdz astotdaļfinālam, kurā piekāpās Polijai.

"Voluntari" 2021. un 2022.gadā izcīnīja Rumānijas kausu un pagājušās sezonas noslēgumā sacentās arī Rumānijas čempionāta finālsērijā, kurā piedzīvoja neveiksmi. Šosezon Voluntari vienība sacentās FIBA Čempionu līgas kvalifikācijā, kuru nespēja pārvarēt. Turpinājumā "Voluntari" mēroja spēkus FIBA Eiropas kausā un savā apakšgrupā ieņēma trešo vietu, neiekļūstot nākamajā kārtā.

Šobrīd "Voluntari" ar četrām uzvarām un četrām neveiksmēm Rumānijas čempionāta B grupā ierindojas piektajā pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu