VIDEO Lavrovs sūkstās par Stokholmā redzētajām tualetēm. Zviedru politiķis atbildi parādā nepaliek (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paudis sašutumu par pagājušajā gadā Stokholmā notikušajā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) samitā redzētajām tualetēm. 

Lavrovs šonedēļ piedalījās forumā, kas veltīts bijušā Krievijas premjera Jevgeņija Primakova piemiņai, kur dalījās pārdomās par Rietumu dzimumu identitātes politiku.

"Tas, ko es redzēju pagājušajā gadā Zviedrijā, kad piedalījos EDSO Ministru padomes sēdē... Pajautāju, kur ir tualete, un man parādīja durvis ar uzrakstu "WC"," forumā sacīja ārlietu ministrs.

"Jautāju: "Tā ir dāmu vai kungu [tualete]?" Man atbildēja: "Tā ir visiem." Es nespēju tam noticēt, bet tā tas patiešām bija. Jūs nevarat iedomāties, cik tas ir necilvēcīgi," turpināja Lavrovs.

Nav pārsteidzoši, ka galvenā reakcija no Zviedrijas tvitera lietotājiem bija kritika par santehnikas standartiem Krievijā, nevis koncentrēšanās uz Lavrova viedokli par dzimumu identitāti, raksta zviedru medijs "Local".

"No Lavrova puses ir diezgan spēcīgi vaimanāt par to, ka Zviedrijā ir dzimumu neitrālas tualetes, tajā pašā laikā, kad katram ceturtajam krievam nav pieslēguma kanalizācijas sistēmai un katram desmitajam krievam [mājsaimniecībā] trūkst iekštelpu tualetes," tviterī raksta zviedru politiķis Viktors Rundkvists.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu