VIDEO ⟩ Carnikavā vilciena priekšā izskrējusi sieviete, zaudējot dzīvību. Aculiecinieki neizpratnē, kāpēc mirušās ķermenis uz zemes gulējis vairākas stundas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Carnikavā trešdien, 7. decembrī, dzīvību zaudēja kāda 55 gadus veca kundze, kas steigusies uz vilcienu. Viņa pie dzelzceļa pārbrauktuves izskrējusi braucoša vilciena priekšā. Diemžēl vadītājs nav paspējis gana laicīgi nobremzēt, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā". 

Pie pārbrauktuves, kur gājējiem nebūtu jāatrodas, kundze attapās pie aizvērtas barjeras. Mašīnas palika stāvam, bet sieviete skrēja pāri, un vilciens viņu aizķēra, pavelkot 15 metrus uz priekšu.

Mediķi notikuma vietā konstatēja sievietes nāvi. Ārsti aizbrauca, atstājot policistus piefiksēt pēdas un liecības.

Aculiecinieki gan nav apmierināti ar likumsargu darbu – pārāk ilgi līķis esot gulējis publiskai apskatei.

Policija nenoliedz, ka procesuālās darbības aizņem ilgu laiku gadījumos, kad jāizmeklē cilvēka nāve, vienlaikus norādot, ka ķermenis pēc apskates ticis apsegts. Apbedīšanas birojam ziņas par sievietes bojāeju nodotas plkst. 17.03, bet plkst. 19.50 uzņēmuma darbinieki mirušo aizveduši.

Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess un nozīmētas līķa ekspertīzes, kas dos informāciju par to, vai bojāgājusī nav bijusi alkohola reibumā. Šobrīd netiek pieļauta iespēja, ka sieviete būtu izdarījusi pašnāvību. Incidents tiek raksturots kā pārgalvība.

Vienlaikus arī tumšais laiks un sniegs varēja ietekmēt sievietes spēju novērtēt situāciju.

"Sniegs var arī slāpēt vilciena tuvošanās skaņu, tāpēc tumšajā laikā un ziemā dažādos laikapstākļos cilvēkiem ir jābūt vēl piesardzīgākiem dzelzceļa sliežu tuvumā,"

izceļ "Latvijas dzelzceļa" pārstāve Agnese Līcīte. "Protams, vilciena mašīnists izmantoja straujo bremzēšanu un arī signalizēja šai sievietei, taču viņa neatkarīgi no tā tomēr mēģināja pārskriet sliedēm."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu