Piecas vietas, kur "noķert" Ziemassvētku sajūtu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Parka paviljons/Facebook

Ziemassvētki jau pavisam drīz, taču svētku sajūtu var "noķert" jau tagad. "Apollo.lv" projekta "Ziemassvētku laiks Latvijā" ietvaros apkopoja vairākas vietas, kur baudīt un sajust svētku tuvošanos.

"Ventspils Ziemassvētku gaismās"

Foto: Ventspils tirgus/"Facebook"

Lai ikvienam būtu iespēja izbaudīt svētku sajūtu, Ventspils tūrisma informācijas centrs ir sagatavojis pastaigu ceļvedi "Ventspils Ziemassvētku gaismās" un aicina ventspilniekus un pilsētas viesus dodoties pastaigās, un baudīt svētku gaismas objektus un mirdzošās egles.

Izveidotais ceļvedis "Ventspils Ziemassvētku gaismās" ved pastaigā pa Ziemassvētku gaismās izrotātajām Ventspils ielām, kā galvenos pieturas punktus atzīmējot skaistākās pilsētas Ziemassvētku dekorācijas.

Šī gada jaunums – Lielajā laukumā mirdzošo mūzikas instrumentu kompozīciju papildinās "Gaismas bungas" un pie laukuma ieejas no Lielā prospekta un Kuldīgas ielas puses 2023. gada skaitlis ar nākamā gada Austrumu horoskopa – truša figūru.

Savukārt, Annas ielu šogad rotā izgaismotas egļu vītnes ar 12 lielām bumbām, kuras apgleznojuši Ventspils Mākslas skolas skolēni. Piedāvātais maršruts ietver arī 9 izgreznotās pilsētas egles.

Nedēļas nogalēs un Ziemassvētku brīvdienās pilsētas ielās īpašā maršrutā kursēs Ziemassvētku vilcieniņš. Iekāpšana vilcieniņā būs kā ierasts – no Kuldīgas ielas, līdzas koncertzālei "Latvija". Vilcieniņa kursēšanas grafikam sekojiet līdzi – visitventspils.com mājas lapā.

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš

Tirdziņš darbosies līdz 2023. gada 1. janvārim, un tajā varēs iegādāties dāvanas, sajust Ziemassvētku atmosfēru un baudīt plašu kultūras programmu. 

Foto: Iededz Rīgas galveno Ziemassvētku egli

Lai rīdziniekiem un pilsētas viesiem radītu Ziemassvētku sajūtu, kā arī atzīmētu, ka oficiāli ir sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks, Doma laukuma tirdziņā darbosies vairāk nekā 80 tirgotāju, amatnieku, mājražotāju un rokdarbnieku, kas piedāvās iegādāties gan Ziemassvētku dāvanas, gan nobaudīt gardus ēdienus un dzērienus.

Latvijas amatnieki piedāvās dažādus ar rūpību un sirds siltumu radītus vietējos darinājumus, kurus svētkos izvēlēties saviem draugiem un ģimenei - rotas, rotaļlietas, aitādas izstrādājumus, adījumus, stikla izstrādājumus, sveces, produkciju no bišu vaska, ēdamas un dzeramas dāvanas un suvenīrus.

Līdztekus tradicionālajiem svētku ēdieniem un dzērieniem - piparkūkām, grauzdētām mandelēm, pelēkajiem zirņiem, štovētiem kāpostiem un karstvīna - būs baudāma arī tādi ēdieni un dzērieni kā plovs, borščs, beļģu vafeles, pildītas pankūkas, Latvijā ražoti vīni utt. Doma laukuma sarkanajā namiņā varēs atpūsties siltumā pie kamīna un baudīt karstos dzērienus.

Ogrē iedegti skaisti rotājumi

Foto: Ogresfoto.lv

Šogad Ogres novadā līdz ar jau esošajiem ir uzstādīti trīs jauni oriģināldizaina vides objekti – "Lielvārdes josta un egle" Lielvārdē, "Saule" Ķegumā un "Gaismas grāmata" Ikšķilē.

Ziemassvētku pasaka Liepājā

Rožu laukumu jau tradicionāli krāšņo pati galvenā svētku rota – lielā egle, kas sastāv no daudzām mazām eglītēm un ir izdaiļota ar lielām, krāsainām gaismas bumbām. Turpat blakus centrālā rožu dobe pārtapusi par Adventes vainagu, kurā ik svētdienu iedegsies pa vienai svecītei vairāk. Dobei pāri ved tiltiņš, uz kura var ievēlēties vēlēšanos, bet turpat blakus pie Liepājas Latviešu biedrības nama izvietots slidkalniņš, kur bērni pastaigas laikā var parotaļāties.

Liepājas Universitātes priekšā arī šogad nolaidies izmēros iespaidīgais un liepājnieku iecienītais dekors – gaisa balons, kura atsperīgajā un kustīgajā grozā ikviens var iekāpt un iztēloties pārlidojumu virs pilsētas.

Kurzemes skvēru rotā apļveida gaismas lampiņu virtene, bet Tirgoņu iela dekorēta ar 100 sarkanām bumbiņām, skuju virtenēm un spuldzītēm.

Šogad sapņu lidmašīnas pilots par galamērķi izvēlējies J. Čakstes laukumu. Lidmašīnas balti mirdzošajā kabīnē var arī iekāpt un izmēģināt vadīt lidmašīnas stūri, virzot savus labos nodomus un sapņus uz piepildīšanos.

Dodoties pa Lielo ielu, visā tās garumā redzamas no gaisa balona izbirušas krāsainas egļu bumbas. Zvaigžņotas Piena ceļa debesis ved pāri Tramvaja tiltam, bet eglīšu un lampiņu virteņu krelles ved virzienā uz koncertzāli "Lielais dzintars".

Foto: Parka paviljons/Facebook

Dodoties pastaigā pa pilsētu, aicinām pievērst uzmanību, vai netuvojas omulīgais Ziemassvētku tramvajs, kas ik dienas kursēs pa pilsētu, rotāts ar daudzām krāsainām gaismas virtenēm un rūķa cepuri tā priekšā.

No meža atvestas svētku egles greznosies gan Karostā, gan Jaunliepājā. Šogad mainīta egles atrašanās vieta Karostā – tagad plašākam garāmgājēju un garāmbraucēju skaitam ir skatāma jaunizveidotajā Atmodas dārzā, kur vēlajās vakara stundās tā būs pasargāta aiz žoga, jo agrākajā vietā bieži cieta no postījumiem. Savukārt Jaunliepājā egle sliesies ierastajā vietā Annas tirgus laukumā.

Aizkraukles novada Ziemassvētku dāvanu tirdziņi

Foto: Aizkraukles novads/"Facebook"

Mazzalvē līdz piektdienai, 23. decembrim, pagasta izstāžu zālē notiks Ziemassvētku radošo darbu izstāde - tirdziņš, kur varēs iegādāties dažādas vietējo ražotāju sarūpētus adventes vainagus, apsveikuma kartiņas, sveces, medu, adītas zeķes un citas lietas.

Jaunjelgavā piektdien, 16. decembrī, no plkst. 16 līdz 19 tirdziņš notiks Vecpilsētas laukumā. Neretā Ziemassvētku tirdziņš būs sestdien, 17. decembrī, no plkst. 9 līdz 12 kultūras centrā un laukumā pie tā.

Pļaviņās šādi tirdziņi notiks 17. decembrī un 23. decembrī. 17. decembrī no plkst. 9 tirdziņš notiks arī Skrīveru kultūras centra foajē un laukumā pie kultūras centra.

Raksts tapis sadarbībā ar "Coca Cola".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu