No Sardīnijas ostas mistiski pazudusi jahta, kas tikusi konfiscēta krievu oligarham Mazepinam (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas miljardieris Dmitrijs Mazepins.
Krievijas miljardieris Dmitrijs Mazepins. Foto: EPA/Scanpix

Pavasarī Eiropas Savienība (ES) sankcionēja krievu oligarhu Dmitriju Mazepinu un konfiscēja viņa luksusa jahtu, kas bija noenkurojusies ostā Sardīnijā, Itālijā. Tomēr vasarā tā pēkšņi mistiski pazudusi, vēsta britu medijs "The Guardian". 

22 metrus garās "Aldabra" vērtība tiek lēsta no 700 000 eiro līdz 1 miljonam eiro. Tā martā piestāja Olbijas ostā Sardīnijas salā un neilgi pēc tam tika konfiscēta.

Mazepins tika iekļauts ES sankciju sarakstā neilgi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 24. februārī.

Jahta Olbijā palika līdz jūnijam, taču vien stundu pirms tam, kad oficiāli tika apstiprināts, ka tā pieder Mazepinam, tā no ostas pēkšņi pazudusi.

Policija paziņoja, ka Mazepins nolīga ārvalstu uzņēmumu, kas savukārt nolīga Sardīnijas kapteini, lai aizvestu jahtu prom no Itālijas.

Izmeklēšanā atklājās, ka jahta bija piestājusi mazajā Bisertas ostā Tunisijā, taču tās pašreizējā atrašanās vieta nav zināma.

Kapteinis policijai apgalvoja, ka neesot zinājis, ka kuģis pieder oligarham. 

"Mazepins zināja, ka viņš ir [sankciju] sarakstā, taču viņam izdevās maksimāli izmantot laiku, kurā mēs strādājām, lai noskaidrotu, vai jahta pieder viņam, jo mums bija jāizmeklē piederības ķēde," sacīja avots Sardīnijas finanšu policijas vienībā.

Policija norādīja, ka Mazepinam, kā arī uzņēmumam, kas organizēja jahtas aizvešanu, kā arī kuģa kapteinim, var tikt piespriests līdz pat 500 000 eiro liels sods katram. 

Mazepins ir minerālmēslu uzņēmuma īpašnieks, kā arī bijušā Pirmās formulas pilota Ņikitas Mazepina tēvs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu