Eksperti atklāj lidmašīnu "slepenās vietas" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: La Bella Studio/Shutterstock.com

Eksperti aviopasažieriem atklājuši dažas slepenās pogas un slēptās funkcijas, kas padara lidojumu komfortablāku. Tostarp - pastāstījuši par pogu elkoņu balstam un balstu, pie kā turēties, kad pasažieris pārvietojas pa lidaparāta salonu. 

Eksperti tāpat pastāstījuši par lidaparātu detaļām, par kurām pasažieriem lielākoties nemaz nav ne jausmas. Taču dažas no tām var ilgstošu lidojumu padarīt krietni ērtāku, vēsta "The Sun".  

Elkoņu balsts, kas atrodas blakus lidmašīnas ejai, šķiet fiksēts, tomēr patiesībā tas tā nav. Zem tā ir poga, kura ļauj to ar vienu rokas kustību atlocīt. Šī funkcija palīdz iegūt gan vairāk telpas, gan arī piecelšanos no krēsla padara vienkāršāku, kad, piemēram, ir nolaists galdiņš. 

Foto: Pexels

Ir arī vēl kāds noslēpums - melnais trīsstūris uz lidmašīnas sienas. Ar to parasti tiek atzīmēta vieta ar labāko skatu uz lidaparāta spārnu. Tā galvenais uzdevums - ātri noteikt iluminatoru, pa kuru vislabāk var redzēt spārnu. Tiesa, šīs zināšanas nav paredzētas pasažieriem, bet lidmašīnas apkalpes locekļiem - gadījumos, ja nedarbojas spārnu atloku sensori. 

Lidmašīnā tāpat ir avārijas poga, kas domāta tualetes atvēršanai. Ar tās palīdzību ārkārtas situācijas gadījumā lidaparāta apkalpes locekļi var iekļūt no iekšpuses aizslēgtai tualetei. Visbiežāk šī poga esot novietota aiz norādes "smēķēt aizliegts". 

Rokudzelži. Jā, arī tie parasti esot atrodami uz lidaparāta klāja un nepieciešami, lai vajadzības gadījumā varētu savaldīt nedisciplinētus pasažierus. Tiesa, lidmašīnu rokudzelži atšķiroties no policistu lietotiem rokudzelžiem. 

Lai nebūtu jāpieķeras citu pasažieru krēslu galvas balstiem, izrādās, ir stieņi, pie kuriem pieturēties. Tie novietoti gar augšējo bagāžas nodalījumu apakšējo malu.

Foto: Pexels

Tāpat daudzi gaisakuģu pasažieri brīnās par pelnu traukiem lidmašīnās, jo tur taču aizliegts smēķēt. Tomēr drošības prasības pieprasa to izvietošanu, jo lidmašīnā noteikti jābūt drošai vietai, kur nodzēst cigaretes vai citus viegli uzliesmojošus priekšmetus lidojuma laikā. 

Tāpat tiek vēstīts, ka, iespējams, lidmašīnās atrodami arī, piemēram, defibrilatori, ja kādam apstājas sirds un āķi uz lidaparāta spārniem, kas nepieciešami evakuācijai pa lidmašīnas spārniem. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu