Pulveris vēl sauss - Rastorgujevs PK apritē atgriežas ar augstvērtīgu rezultātu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Hohfilcenē, Austrijā, pēc vienas sezonas pārtraukuma Pasaules kausa apritē atgriezās ar izcīnītu piekto vietu desmit kilometru sprintā.

Rastorgujevs tikai sesto reizi karjerā iekļuva labāko pieciniekā sprintā.

Rastorgujevs šaušanā guļus bija nekļūdīgs un tā brīža līderim Juhannesam Tīngnesam Bē zaudēja 13 sekundes. Arī šaušanā stāvus Latvijas biatlonists aizvēra visus mērķus un trasē atriezās ar 42 sekunžu deficītu pret J.T.Bē un apmēram deviņas sekundes aiz otrās pozīcijas.

Finišējot apmēram pusei no 105 sprinta dalībniekiem, Rastorgujevs ieņēma piekto vietu un šo pozīciju saglabāja arī tad, kad sacensības noslēdzās. Uzvarējušajam norvēģim J.T.Bē, kurš šāva nekļūdīgi, Rastorgujevs zaudēja vienu minūti un 0,4 sekundes. Trasē latvietim bija 15. ātrākais solis.

Otro vietu ieņēma Francijas biatlonists Emiljēns Žakelēns, kurš mēroja vienu soda apli un uzvarētājam zaudēja 43,0 sekundes. Vēl 3,9 sekundes atpalika norvēģis Sturla Homs Lēgreids, kurš ugunslīnijā arī pieļāva vienu kļūdu. Nepilnas sešas sekundes ātrāk par Rastorgujevu sprintu veica arī precīzi šāvušais norvēģis Filips Fjells Annešens.

Edgars Mise ugunslīnijā pieļāva divas kļūdas, abas stāvus, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un 41,3 sekundes. Mise sprintā ieņēma 77.vietu un pirmajam sešdesmitniekam, kas svētdien startēs iedzīšanā, zaudēja 32,4 sekundes.

Aleksandrs Patrijuks katrā šaušanā kļūdījās pa trīs reizēm un mēroja sešus soda apļus, no uzvarētāja atpaliekot vairāk nekā piecas minūtes. Viņš ierindojās 100.pozīcijā no 103 finišējušajiem biatlonistiem.

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) pagājušā gada septembrī par antidopinga noteikumu pārkāpumu - neatrašanos noteiktajā vietā trīs reizes gada laikā - piesprieda Rastorgujevam 18 mēnešu diskvalifikāciju, kas noslēdzās 11.septembrī. Alūksnietis Pasaules kausa apritē bija gatavs atgriezties iepriekšējā nedēļā Kontiolahti notikušajā pirmajā posmā un bija iekļauts 20 kilometru individuālās distances pieteikumā, taču Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) konstatēja, ka tā kļūdaini pielaidusi Rastorgujevu startam, jo viņam nebija izpildīts kvalifikācijas normatīvs.

Rastorgujevs devās uz Zviedriju, kur līmeni zemākās sacensībās - IBU Kausā - izpildīja kvalifikācijas normu, turklāt nedēļu noslēdza ar trešo vietu sprinta sacensībās.

Piektdien sasniegtais augstvērtīgais rezultāts Rastorgujevam dod 45 punktus Pasaules kausa kopvērtējumā, kas sprinta ieskaitē ļauj ieņemt 15.vietu, kamēr līderis ar maksimāli iespējamajiem 180 punktiem ir J.T.Bē. Visu disciplīnu summā Rastorgujevs ir 27., lai gan piedalījies tikai vienās sacensībās, bet līderis ar 299 punktiem ir J.T.Bē.

Sestdien notiks iedzīšanas sacensības sievietēm un 4x7,5 kilometru stafete vīriešiem, bet svētdien - iedzīšanas sacensības vīriešiem un 4x6 kilometru stafete sievietēm.

Trešais Pasaules kausa posms no 15. līdz 18.decembrim notiks Francijas trasē Anesī-Legrānā Bornānā, kamēr noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts martā Oslo.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu