Starptautiskajā Cilvēktiesību dienā - iespēja noskatīties filmu "Mīlestības likums"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: rawpixel.com/shutterstock

Sestdien, 10. decembrī, plkst. 16.30, Kinoteātrī "KSuns" Starptautiskās Cilvēktiesību dienas ietvaros tiks demonstrēts bezmaksas filmu seanss "Mīlestības likums" (The Law of Love), kas ir iedvesmojošs stāsts cīņai par laulību vienlīdzību visiem pāriem Čehijā.

Katru gadu visā pasaulē 10. decembrī tiek atzīmēta Starptautiskā Cilvēktiesību diena - diena kad, 1948. gadā ANO tika pieņemta Vispārējo Cilvēktiesību deklarāciju. Lai atzīmētu šo notikumu, Nīderlandes vēstniecība sadarbībā ar LGBT un viņu draugu apvienību "Mozaīka" organizē īpašu filmas "Mīlestības likums" seansu.

"Mīlestības likums" ir stāsts par ilgstošo cīņu Čehijā, iestājoties par laulību tiesību piešķiršanu viendzimuma pāriem. Neskatoties uz to, ka sabiedriskās domas vairākums atbalsta laulību vienlīdzību, drosmīgajiem (un ļoti pacietīgajiem) aktīvistiem ir jācīnās ar konservatīvajiem politiķiem, baznīcu un labējiem ekstrēmistiem. Filma ir daļa no Nīderlandes programmas "Movies that Matter", kuras mērķis ir veicināt izpratni par cilvēktiesībām.

LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" valdes loceklis Kaspars Zālītis uzsver:

"Laikā, kad Latvijā tikai tiek diskutēts par pašu minimālāko aizsardzības mehānismu viendzimumu ģimenēm, tikmēr Čehijā norisinās diskusija par laulību vienlīdzību. Šī filma dod iespēju mācīties no citu valstu pieredzes cīņā par LGBT tiesību aizsardzību, vienlaikus parāda, ka argumenti un metodes cīņā pret LGBT kopienu ir vieni un tie paši - baiļu veicināšana."

Bezmaksas reģistrācija pasākumam iespējama šeit.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu