Telekanāls atklāj, ko Irāna iegūst no Krievijas par dronu piegādēm (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija apmaiņā pret dronu piegādēm sniedz Irānai militāri tehnisko atbalstu "bezprecedenta līmenī", kas var ietvert helikopteru un pretgaisa aizsardzības sistēmu piegādi, telekanālam NBC pavēstījuši avoti ASV prezidenta Džo Baidena administrācijā.

Pavasarī Irānas piloti tika apmācīti Krievijā lidot ar iznīcinātājiem Su-35, kas var liecināt, ka "Irāna varētu sākt saņemt šīs lidmašīnas nākamā gada laikā", norādīja avoti.

"Šī partnerība rada draudus ne tikai Ukrainai, bet arī Irānas kaimiņiem reģionā," sacīja augsta līmeņa administrācijas amatpersona. "Mēs esam dalījušies ar šo informāciju ar partneriem Tuvajos Austrumos un visā pasaulē."

Krievija uzbrukumos Ukrainā jau izmantojusi simtiem Irānas dronu "Shahed-136".

Maskava noliedz, ka tā būtu izmantojusi tā dēvētos kamikadzes dronus, tiesa gan, pati Irāna novembrī atzina, ka tā šos dronus piegādājusi Krievijai.

Eiropas Savienība (ES) saistībā ar Teherānas bruņojuma piegādēm Maskavai noteikusi papildu sankcijas Irānai, kas jau pirms tam bija pakļauta daudziem soda pasākumiem.

ANO Drošības padomes rezolūcijā, kas tika pieņemta pēc 2015.gada kodolpakta, Irānai šādi darījumi aizliegti.

ASV, Lielbritānija, Francija un Vācija oktobrī aicināja ANO veikt izmeklēšanu par Irānas ieroču izmantošanu uzbrukumos Ukrainā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu