Briselē policija aizturējusi Eiropas Parlamenta viceprezidenti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Savienības karogs.
Eiropas Savienības karogs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Beļģijas policija piektdienas vakarā Briselē aizturējusi Eiropas Parlamenta (EP) deputāti sociālisti Evu Kaili no Grieķijas, kas ir viena no EP viceprezidentēm, aģentūrai AFP pavēstīja lietai tuvu stāvošs avots.

Aizturēšana veikta saistībā ar izmeklēšanu par korupciju, kurā iesaistīta Katara, un pirms tam piektdien izmeklēšanas ietvaros tika aizturēti četri cilvēki, ieskaitot bijušo EP deputātu.

Kaili ir partnere vienam no četriem iepriekš aizturētajiem cilvēkiem un policija vēlas viņu nopratināt, pavēstīja avots.

Kā paziņoja prokuratūra, Beļģijas policija piektdien aizturēja četrus cilvēkus, ieskaitot bijušo EP deputātu, veicot izmeklēšanu par iespējamu kādas "Persijas līča valsts" pastrādātu korupciju Eiropas Parlamentā.

Prokuratūra neminēja konkrētu valsti, bet Beļģijas laikraksts "Le Soir" ziņoja, ka Kataras amatpersonas mēģinājušas uzpirkt Itālijas sociālistu, kurš bija EP deputāts no 2004. līdz 2019.gadam.

Jau vairākus mēnešus izmeklētāji "tur aizdomās Persijas līča valsti par Eiropas Parlamenta ekonomisko un politisko lēmumu ietekmēšanu, pārskaitot ievērojamas naudas summas vai sniedzot lielas dāvanas trešajām pusēm, kurām ir nozīmīgs un/vai stratēģisks stāvoklis Eiropas Parlamentā", paziņoja prokuratūra.

"Starp aizturētajiem ir kāds bijušais Eiropas Parlamenta deputāts," pavēstīja prokuratūra, nesniedzot sīkāku informāciju par aizturēto identitāti.

Izmeklēšana tiek veikta par korupciju un naudas atmazgāšanu.

Policija piektdien Beļģijas galvaspilsētā veikusi 16 reidus, konfiscējot 600 000 eiro skaidrā naudā, kā arī elektroniskās iekārtas un mobilos tālruņus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu