Bulgārija sniegs militāro palīdzību Ukrainai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Anton27/Shutterstock

Bulgārijas parlaments apstiprinājis militārās palīdzības nosūtīšanu Ukrainai, kas būs pirmā tās militārā palīdzība Kijivai kopš kara sākuma.

Bulgārija bijusi viena no retajām Eiropas valstīm, kas nepiedalās starptautiskās sabiedrības centienos sniegt militāru palīdzību Kijivai. Pavasara sākumā Bulgārijas politiķi mēģināja nosūtīt bruņojumu Ukrainas armijas vajadzībām, taču maijā šo lēmumu bloķēja valsts valdība, kas gan tagad ir nomainījusies.

Pilns saraksts ar to, kas tiks nodots Ukrainai, ir slepens, taču Sofija atklājusi, ka tie galvenokārt ir vieglie ieroči un munīcija.

Pretgaisa raķešu sistēmas un iznīcinātāji, kas Kijivai visvairāk nepieciešami, palīdzībā nav iekļauti, ko Bulgārijas Aizsardzības ministrija skaidro ar apsvērumiem par savu aizsardzības spēju saglabāšanu.

"Es pateicos Bulgārijas parlamentam par vēsturisko balsojumu par pirmās militārās palīdzības paketes sniegšanu," tviterī ierakstīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

Neskatoties uz to, ka Bulgārija bruņotu palīdzību Ukrainai tieši nav sūtījusi,

Bulgārijas ieroču ražotāji ir ievērojami palielinājuši eksporta apjomus uz citu valstu pasūtījumu rēķina.

Augustā Bulgārija noslēdza vairāk nekā 500 miljonus dolāru vērtu ieroču eksporta darījumu: liela daļa saražoto ieroču nonāks Polijā, kas ir viens no galvenajiem Ukrainas militārās palīdzības centriem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu