Pirmdien jāplāno papildu laiks ceļā un jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ņemot vērā laika prognozi, autovadītājiem, plānojot savus braucienus pirmdien un otrdien ir jāplāno papildu laiks ceļam un jārēķinās, ka satiksme var būt īpaši palēnināta.

Atbilstoši meteorologu prognozēm, 12. un 13. decembrī daudzviet gaidāma ilgstoša un stipra snigšana, tāpēc jau no svētdienas vakara līdz otrdienas vakaram valstī būs spēkā oranžais laika apstākļu brīdinājums.

Valsts ceļu uzturēšanas darbi notiks arī snigšanas laikā, taču ir jārēķinās, ka sniega kārta veidosies atkārtoti, tāpat var veidoties sniega sanesumi, ceļi var būt arī slideni.

Pilnībā ceļi no sniega tiek notīrīti trīs līdz 24 stundu laikā pēc snigšanas beigām. Jāatceras, ka apledojums uz ceļiem var veidoties arī pēc tam, kad ceļš ir apstrādāts ar pretslīdes materiāliem. Ziemas uzturēšanas darbu uzdevums ir iespēju robežās uzlabot braukšanas apstākļus, taču ar tiem nav iespējams atcelt ziemu.

Īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi var veidoties uz grants autoceļiem, kuri ziemā tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu.

Valsts ceļi ziemā tiek uzturēti atbilstoši uzturēšanas klasēm, kuras tiek piešķirtas vadoties pēc vairākiem kritērijiem, kur galvenais ir satiksmes intensitāte. Jo noslogotāks ir ceļš, jo ātrāk un biežāk to tīra un veic citus uzturēšanas darbus. 

Aicinām autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu