FOTO ⟩ Ieskaties Daugavpils Inovāciju centrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pēc rekonstrukcijas un jaunu ekspozīciju izveides šodien, 10. decembrī, atklāj Daugavpils Inovāciju centru (DIC). 

Centrs ir iecerēts kā jauna mācīšanās vide, kurā var eksperimentēt, pētīt, radīt inovatīvus risinājumus, attīstīt uzņēmējdarbības spējas, sasaistīt mācību saturu ar reālo dzīvi un digitālo vidi, izmantojot koprades telpas un laboratoriju, izglītojošos eksponātus un instalācijas, savukārt kā tematiskās specializācijas joma centram iezīmēta uzņēmējdarbības un karjeras attīstība STEM (zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātne, matemātika) nozarēs.

DIC organizētajās izglītojošajās programmās un darbnīcās plānots tieši iesaistīt vismaz 230 skolēnus un 57 pedagogus, kā arī sasniegt plašu iedzīvotāju skaits Daugavpilī, Latgales reģionā, Latvijā un ārpus tās.

Ēkā tika veikti energoefektivitātes paaugstināšanas darbi, arī iekštelpu pārplānošana, proti, Mazās kinozāles pielāgošana jaunas digitālās ekspozīcijas izvietošanai tajā. Lielās kinozāle pārplānota izglītojošu eksponātu vajadzībām. Projekta gaitā tika sakārtota ēkas piegulošā teritorija. Izmaiņas nav veiktas ēkas fasādē, jo ēkas arhitektūra esot "tā laika" kultūras mantojums.

Vienības ielas 30 ēkā 1978. gadā tika atklāts kinoteātris "Oktobris", kas 1992. gadā pārdēvēts par kinoteātri "Austra" un 2001.gadā - par "Renesansi". 2015. gada 1. jūlijā kinoteātra telpās tika atklāts centrs "Zili brīnumi", 2016. gadā tas tika pārdēvēts par "Zinoo Daugavpils". 2019. gadā Daugavpils pilsētas domes deputāti atbalstīja centra "Zinoo Daugavpils" nodošanu Daugavpils pilsētas bērnu un jauniešu centram "Jaunība", uz tā bāzes izveidojot Daugavpils Inovāciju centru.

2020.gadā no Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programmas tika iegūts finansējums, lai centrā attīstītu STEM nozares.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu